RODEN - Op zaterdag 28 september houden de Roden Girl Choristers een Open Dag. Meisjes vanaf zes jaar zijn van harte welkom om met hun ouders te komen kijken in de Doopsgezinde Kerk in Roden. Om 16.00 uur kunnen de meisjes meedoen aan een kennismakingsles van ongeveer dertig minuten om op een speelse manier kennis te maken met alle muzikale ingrediënten van de koorschool. Daarna verzorgen de Roden Girl Choristers een mini-concert. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met de Koorschool Noord Nederland, waar het koor onderdeel van is. De Koorschool verzorgt lessen in Roden en Groningen en is niet verbonden aan een kerkgenootschap.

Persoonlijke begeleiding
De opleiding van de koorschool, onder leiding van enthousiaste, professionele musici, richt zich op het samen zingen en spelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een klein snaarinstrument, de cymbaal. In de lessen is veel aandacht voor persoonlijke muzikale ontwikkeling. De cymbalisten worden al in hun eerste opleidingsjaar uitgenodigd om met concerten van de Roden Girl Choristers mee te doen.

“Ik vind het leuk om te zingen en ik word er blij van. Het is ook heel gezellig met de andere meisjes en de liedjes die we zingen zijn heel mooi” aldus Juliet, een van de jonge choristers

Noordelijke provincies
Na het eerste jaar kunnen meisjes die het zingen leuk vinden, doorstromen naar het opleidingskoor van de Roden Girl Choristers. Het koor bestaat uit een hechte groep meiden van 8 -18 jaar uit de drie noordelijke provincies. Jongere choristers worden bij repetities en uitvoeringen gecoacht door senior choristers.

Vredesconcerten
De choristers zetten zich met veel passie en plezier in voor kwaliteit. Ze geven concerten in binnen- en buitenland en werken regelmatig mee aan grotere producties. De Vredesconcerten in samenwerking met de Nederlandse Bachacademie zijn daar een goed voorbeeld van. Deze concerten worden deze maand tijdens de Vredesweek uitgevoerd in Leeuwarden, Heerenveen en Smilde. Het Utrecht’s Te Deum en Jubilate van G.F. Händel staan op het programma. “Het een prachtige kans en heel leerzaam voor de meiden om samen te werken met gedreven professionals en betrokken te zijn bij zo’n mooi project“, vertelt artistiek leider Sonja de Vries.

Mini-concert
Het koor presenteert zich tijdens de Open Dag in een (gratis toegankelijk) mini-concert na afloop van de kennismakingsles, van 16.45 tot 17.15 uur. Vanaf 15.45 uur zijn de deuren van de Doopsgezinde Kerk (Padkamp 2B) in Roden open op 28 september 2019. De Roden Girl Choristers hopen veel nieuwe meisjes die van zingen houden te kunnen begroeten.

Promotiefilm
Om een goed beeld te krijgen van de Roden Girl Choristers en een inkijkje te krijgen achter de schermen en bij de muzieklessen van cymbalisten, heeft het koor een korte film gemaakt. Want beeld en geluid zeggen meer dan woorden. Kijk op youtu.be/JQPtrD1WbUs om het promotiefilmpje te zien.

Over de Koorschool Noord Nederland
De Stichting Koorschool Noord Nederland behartigt de belangen van de Roden Girl Choristers. De Koorschool stelt zich ten doel om kinderen, jongeren en volwassenen kennis te laten maken met klassieke muziek, in het bijzonder de koorzang.

Meer informatie, een concertagenda, geluidsfragmenten en filmopnamen zijn te vinden op: www.rodengirlchoristers.nl
Meer informatie over de Vredesconcerten is te vinden op:
www.nederlandsebachacademie.nl


Foto Jonge leden van de Roden Girl Choristers.
© Alfred Oosterman