Roden - Op 9 september startte de Week van de Alfabetisering, met diverse landelijke initiatieven. Ook in Gemeente Noordenveld zetten we ons in voor een samenleving met ruimte voor een leven lang leren en ontwikkelen. Met ons Taalhuis bieden we volwassenen de kans om beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer.

Wat is het een genot om te kunnen lezen en te kunnen luisteren. Daarom was er een mooi programma samengesteld om een hele dag te kunnen luisteren. Afgelopen donderdag was in het Taalhuis Noordenveld de hele dag een voorlees-estafette. Het voorlezen startte op elk 'heel uur' en duurde circa twintig minuten.

Diverse BN’ers en bekende Drenten lezen onze bezoekers voor, bijgaand het programma van deze dag. Zoals Jacques d’Ancona, Femke Wolthuis, René Karst, Anne Doornbos, Ot en Sien, onze burgemeester en vele anderen.

Ook zijn klassen van de basisscholen op bezoek geweest. Bij de boswachter was een groep van het Hoge Holt, bij Ot en Sien was De Rank en ook waren nog mensen van de ouderenopvang Roden. En niet te vergeten de "nieuwe" Nederlanders die ook een kijkje kwamen nemen.

Een zeer geslaagde Week van de Alfabetisering in Bibliotheek Roden kan je wel zeggen!