RODEN - Terwijl de leden van Basketbalvereniging Flying Red nog druk bezig waren hun training af te werken, verzamelden in de kantine van sportcentrum de Hullen de leden van Rotaryclub Roden-leek zich.

Rond de klok van acht verplaatste het hele gezelschap zich naar het parkeerterrein waar door de voorzitter van de Rotary, Jan Willem Hesselink de rolstoelkar overgedragen werd aan de rolstoelbasketballers van Flying Red.

De basketbal vereniging Flying Red uit Roden heeft een zeer actieve rolstoelafdeling.
De spelers, die uitkomen in de landelijke B-divisie spelen hun wedstrijden in toernooi vorm door heel Nederland. Zo zijn er wedstrijden in o.a. Amsterdam, Rotterdam, Leiden en Hoofddorp. Voor het reizen naar de uitwedstrijden was tot voor kort extra vervoer nodig, omdat naast de spelers ook de rolstoelen mee moeten. Dat probleem is met deze aanhanger opgelost. De wedstrijdrolstoelen passen keurig in de kar. Ook is de kar een uitkomst voor de trainingen. Op deze manier kunnen de stoelen gemakkelijk vervoerd worden tussen de diverse trainingslocaties.

De Rotaryclub heeft door diverse acties en een bijdrage van het Steunfonds RC Roden-Leek geld bij elkaar gebracht, zodat er een aanhanger gekocht kon worden.

Foto's Geert Schokker©