RODEN - Donderdagmorgen om 8.00 uur is de opbouw van de jaarbeurs ter voorbereiding van ons aller Rodermarkt in alle hevigheid losgebarsten. Terwijl de tentenbouwers uit Odoorn hun werk deden, werden uit de loods aan de Noordhoek door de vele welwillende vrijwilligers het nodige materiaal per tractor en wagen naar het jaarbeursterrein aan de Norgerweg getransporteerd.

Ondertussen zag Henk Barkhof, samen met Harm Boer en Albert Horst was dit supertrio 29 jaar geleden al als vrijwilliger van de partij, dit alles goedkeurend aan. Henk gaf jarenlang leiding aan de onmisbare mannen, die telkenjare maar weer, en meestal zonder ook maar één wanklank, hun werk met liefde uitvoerden.

Gezelligheid en goed overleg had Henk hoog in het vaandel staan. Roel Piek, die het stokje inmiddels van Henk heeft overgenomen, gaat op dezelfde voet voort en ervaart van deze vriendenploeg alle medewerking en op deze manier gaat het vele en gevarieerde werk van een leien dakje!

Vrijdagmorgen om 8.00 uur staan alle vrijwilligers, zonder morren, weer fris en fruitig aan de start voor een nieuwe zonnige werkdag.


Tekst/foto's Roel Lubbers©