DitisRoden op de koffie bij Trimsalon De Tellings in Steenbergen


 


Steenbergen – Ditmaal reist DitisRoden af naar het pittoreske Steenbergen en wel naar Miranda Rossing, sinds juni de trotste eigenaresse van haar Trimsalon ‘De Tellings’ aan de Markeweg in Steenbergen.


 


We worden vrolijk begroet door 2 kwispelende hondjes. Scott is van haarzelf, geadopteerd uit Spanje. Opvallend is zijn witte koppie met 2 guitige oortjes. Overduidelijke zit er Stafford in, maar met wat voor ras nog meer? In Spanje lopen zoveel zwerfhonden. De andere vrolijk kwispelende hond is Jente van de buurtjes. Hij is tegelijk onze model vandaag voor de foto.


 


Voorzien van een bakje koffie vertelt Miranda hoe ze aan de naam ‘Tellings’ is gekomen. “Als je hier uit het raam kijkt zie je eikenbomen, dat stukje noemen ze de Tellings. Heel vroeger hadden ze een tekort aan hout en plantten ze hier jonge bomen, Tellings. Toen wij hier 3 jaar geleden kwamen wonen heette dit huisje al de Tellings. Ik vond het prachtig, vandaar dat de trimsalon nu ook zo heet.”


 


Miranda is geboren in Roden maar haar vriend komt uit deze buurt. Toen dit huisje te koop kwam was de keuze snel gemaakt. Wat een mooi plekje zo en met genoeg ruimte voor de salon. Waarom een trimsalon? “Honden zijn een rode draad in mijn leven. Ik ben er mee opgegroeid. Een opleiding MBO Dierverzorging lag voor de hand.  In het laatste jaar heb ik stage gelopen bij dierenpension “Enjoy” in Drachtster Compagnie. Hier kon ik na mijn examen aan het werk als dierverzorgster. Intern hadden ze daar een kleine trimsalon. Dat wekte mijn interesse in dit vak. In 2017 heb ik mij opgegeven bij de Trimacademie. Mijn stage heb ik gedaan bij Cynthia Vos van hondentrimsalon Cynthia in Tweede Exloërmond. Bij haar heb ik veel geleerd. In maart 2019 heb ik mijn diploma gehaald. Alle vier de onderdelen in 1 keer, wat een hele prestatie is. Het is een vrij beroep, maar ik vind dat je je hond met vertrouwen bij iemand moet kunnen brengen. Daarom ben ik ook aangesloten bij ABHB, de Nederlandse vakvereniging van gediplomeerde huisdierentrimmers.”


 


De koffie is op en we gaan aan de slag. Jente gaat in een speciale hondenbad. Eerst wordt hij lekker gewassen en daarna nog conditioner. Jente laat alles gewillig over zich heen komen. Hij lijkt wel in trance. Na het afdrogen, gaat hij naar ruimte 2. Daar kan hij met een grote föhn droog geblazen worden. “Bij mij zijn alle honden 1 op 1. Ik was ze altijd, daarna wat er maar nodig is. Nageltjes knippen, plukken, knippen. Het is een ware welness voor de hond. Ik ben flexibel qua werktijden, dat is het voordeel van je bedrijf aan huis.”


 


Neemt u eens een kijkje op haar website www.detellings.nl. Daar leest u de mogelijkheden en erg leuk om eens haar portfolio te bekijken. De voor en na foto’s. De honden worden voorzien van een stropdasje of strikje. Een aardigheidje wat altijd erg gewaardeerd wordt.


Tekst Coby van Zanten