Voetbal Vereniging Peize bindt vv Bakkeveen aan de zegekar!

Afgelopen zondag heeft de equipe uit het Hopbeldorp een uitstekende overwinning geboekt op Bakkeveen (uitkomend in de vierde klasse).

Onder zonnige omstandigheden en onder luidkeels applaus van het toegestroomde publiek werd op het kunstgrasveld van de Friese voetbalvereniging overtuigend met 0-4 gewonnen. Doelpuntenmakers waren Jarco Westerhof en Rutger Kruizenga, die maar liefst driemaal het net wist te vinden. Chapeau!

De manschappen van Henk Veenhof kwamen aftastend uit de startblokken. Doordat oudgedienden Frank Darwinkel en Danny Kregel met fysiek malheur kampten moesten er een aantal aanpassingen gedaan worden in de beginopstelling. De meest opvallende wijziging was dat Jarco Westerhof op het middenveld werd geposteerd.

Na een aantal rommelige minuten waarin er aan beide kanten niet goed met het balbezit werd omgegaan, kreeg Peize een opgelegde kans via Joppe van Leeuwen. Helaas kon hij deze niet verzilveren waardoor de nul op het scorebord bleef staan.

Bij Bakkeveen vloeide naarmate de eerste helft vorderde de energie wat weg waardoor Peize steeds meer grip op de wedstrijd begon te krijgen. Met name Arnold van der Ploeg manifesteerde zich als een echte heerser op het middenveld. De eerste goal van de wedstrijd kwam dan ook via voorbereidend werk van onze goedlachse vriend. Met de buitenkant van zijn rechtervoet bereikte hij Rutger die vervolgens uiterst beheerst de bal achter de flamboyante doelman van Bakkeveen schoot. 0-1.

Peize was in het restant van de eerste helft aanzienlijk sterker maar kon dit nog niet in de score tot uiting laten komen. Tijd voor een bakkie thee en een goed gesprek.

In de rust werd Jarco weer op zijn vertrouwde positie rechtsachter gezet en kwam Kelvin Wekema de gelederen versterken door zijn jongere broertje Dion Wekema af te lossen.

Na de rust werd al snel duidelijk dat Bakkeveen conditioneel niet bij machte was om het hogere tempo van Peize bij te benen. Door het hogere baltempo en de positiewisselingen werd er steeds meer gevaar gesticht richting het doel van de Friezen. Bakkeveen liep achter de feiten aan en uiteindelijk resulteerde dit in een aantal goed uitgespeelde goals van Rutger.

Het slotakkoord kwam op naam van Jarco. De opgestoomde ambtenaar mocht via een prachtig opgezette aanval de 0-4 knalhard tegen de touwen jagen. Drie punten stevig in de tas en een lach op het gezicht van de spelers. Dat hebben we vorig jaar vaak anders gezien!

Het restant van de wedstrijd werd door middel van keurig positiespel uitgespeeld. Bakkeveen drong niet meer aan en de nul bleef op het scorebord zodat Peize huiswaarts kon keren met een prima resultaat.

Komende zondag speelt Peize wederom een uitwedstrijd tegen Voetbalvereniging Zevenhuizen. Uiteraard hopen we jullie daar ook te verwelkomen.

Dinsdag 10 september om 20.00 uur staat er een oefenwedstrijd op het programma tegen VEV '67. Een tegenstander van een ander formaat. Gelukkig hebben we het thuisvoordeel..

Met vriendelijke groet,

De Selectie