RODEN - Ieder jaar maar weer wordt er wekenlang naar de vermaarde aloude Rodermarkt uitgekeken. Nu de vakanties tot het verleden behoren, de kindertjes weer naar school gaan en de ouders bruinverbrand hun dagelijkse werkzaamheden hebben opgevat, zijn er in heel het dorp activiteiten te bespeuren, die duiden op de aanstaande Rodermarkt.

Allereerst zijn er daar de voormalige gemeentebodes, die aan de Nieuweweg met pen papier en krijt de plaatsen markeren waar de kooplui hun waren kunnen slijten. In het voorbijgaan treffen we oud-Volksvermaker Johan Baard, die laat weten dat Rodermarkt bij de ouderen niet meer zo leeft als in vroeger jaren.

Op het Jaarbeursterrein zijn de beginselen van de immens grote op te zetten tenten zichtbaar, al is er geen kip aanwezig, die bezig is met het opbouwen ervan. Vrijwilliger Adri Boer neemt per scooter alvast even een kijkje, maar druipt ook weer af.

Bij camping Ot en Sien zit het beheerdersechtpaar Wieb en Geertje rustig aan de koffie, maar zien het komend weekend weer de nodige Rodermarktkampeerders het schitterend onderhouden terrein oprijden.

Ondertussen vindt er hier en daar bij horecagelegenheden het nodige schilderwerk plaats en met een hoogwerker worden kapriolen uitgevoerd om alles op z’n plaats te krijgen.

Kortom: Roon is er helemaol klaor veur….!!

Tekst/foto's Roel Lubbers©