Roden - 14 en 15 september opent het Scheepstra Kabinet en de Scheepstraschool weer zijn deuren tijdens de Open Monumentendag. Van 10.00 tot 17.00 uur kan iedereen gratis naar binnen. De amusementswaarde van monumenten staat dit jaar centraal, want het thema van 2019 is Plekken van plezier. De school en het schoolplein hoorden daar zeker bij!

 

In het Scheepstra Kabinet is een permanente expositie over het leven en het werk van Hindericus Scheepstra, de schrijver van de boekjes van Ot en Sien, te bewonderen. Op de zaterdag en zondag van het open monumentenweekend 2019 zijn er daarnaast in de gang van de school en in de lokalen voor dagbesteding “Het Trefpunt” schilderijen te zien van Coenraad Kymmel. Deze kunstschilder woonde tot 1924 op de Havezate Mensinge in Roden, waar ook schilderijen van hem te zien zijn. Vanuit het Scheepstra Kabinet kan men een wandelroute volgen door het Mensinghebos, naar die plekken waar de schilder Coenraad Kymmel heeft gewerkt.

 

Speciaal voor de Open Monumentendagen heeft het Scheepstra Kabinet ook nog een gratis prijsvraag gemaakt met 5 vragen. Heeft u alle vragen goed dan maakt u kans op verschillende leuke prijzen van Ot en Sien. Voor de prijsvraag loopt u een kort rondje door het cultureel centrum van Roden, via de 5 monumentale plekken waar mensen in Roden voor hun plezier heen gaan/gingen: de Havezate, de Catherinakerk, Museum Kinderwereld, de Winsinghhof en het Scheepstra Kabinet. Bij elk monument dient u 1 vraag te beantwoorden. De prijsvraag is vanaf zaterdag 10.00 uur gratis te halen in het Scheepstra Kabinet en tot zondag 17.00 uur daar weer in te leveren.

 

We ontmoeten iedereen graag dit weekend in het Scheepstra Kabinet!