Afgelopen zaterdag 7 september trad korfbalvereniging Noordenveld voor de eerste competitiewedstrijd van dit veldseizoen aan tegen Thrianta in Hoogeveen. Nadat de 2 e selectie met 14-20 had gewonnen van Thrianta 2, was het aan de hoofdmacht van Noordenveld om dit goede voorbeeld te volgen. Dat bleek echter een lastige opgave en met een 15-13 overwinning voor de thuisploeg bleven de punten in Hoogeveen.

Nadat Thrianta de score had geopend bracht Jesse van der Scheer met een geslaagd afstandsschot beide partijen weer naast elkaar. Tot de 2-2 ging het vervolgens gelijk op, waarna Noordenveld kon uitlopen naar 2-5. Hierna scoorde Thrianta 4 keer op rij en zo ging de thuisploeg met 6-5 de rust in. Trainer/coach Matthijs Roelfsema: “Zes doelpunten tegen was niet eens zo slecht, maar aanvallend en in de afronding kwam Noordenveld te kort. De 2 e helft moest er meer energie in de wedstrijd worden gestoken en harder voor een doelpunt worden gewerkt. Helaas bleef het wat tam, maar desondanks wist Noordenveld een paar keer gelijk te komen en zelfs een 8-10 voorsprong te pakken”. De oranje tijgers wisten deze voorsprong echter niet verder uit te bouwen en lieten de in het geel/blauw spelende thuisploeg weer langszij komen. Met nog 3 minuten te spelen was de stand 13-13. “Gezien de wedstrijd een juiste afspiegeling. Maar Thrianta kwam in de slotfase toch weer op voorsprong. Noordenveld speelde slordig en kon niet meer gelijk komen. Verdedigend werd er geforceerd om in balbezit te komen”. Thrianta profiteerde hiervan, scoorde in de laatste minuten nog 2 keer en wist zodoende met 15-13 te winnen.

“Noordenveld haalde haar niveau niet en ging teveel mee in het tempo van de tegenstander. Volgende week zal Noordenveld thuis beter spel laten zien”. De volgende wedstrijd is op 14 september tegen DWA/ARGO uit Winsum. Deze wedstijd aan de Borglaan begint om 15.30 uur.

Scores Noordenveld : Jesse van der Scheer (4), Jasper Lütter (4), Sven Stobbe (2), Romée de Rink (1), Evelien Tepper (1) en Robin van Bolhuis (1).