Roden - De nieuwe derby ONR 1 tegen Nieuw Roden zaterdag 1 was er een om maar snel weer te vergeten.

Het nieuwe zaterdagteam van de bezoekers deed het naar behoren, na de dikke nederlaag vorige week tegen Haulerwijk. ONR daarentegen speelde niet zijn beste wedstrijd. En dan drukken we het nog zacht uit. Was het onderschatting, of lukte het gewoonweg niet? Feit was wel dat de gasten de tegenstander te veel ruimte gaven. En was ONR aanvallend niet scherp genoeg.

In de 27e minuut maakte Sander Postma de bevrijdende 1-0 na een assist van Tim van der Meulen. Nieuw Roden kreeg voor rust ook nog 2 goede kansen, maar Danny Blauwwiekel en de verdediging voorkwamen de gelijkmaker.

Na de thee werd er een ander ONR verwacht, dat scherper en sneller speelde. Helaas bleek dat niet het geval. Het spel werd nog minder. Inde 60e minuut twee wissels bij de thuisploeg. Sven Buigholt en Nick Pathuis vervingen Pim Bolt en de goed spelende, maar vermoeide Sjors van der Velde. Voor de vervangers was het lastig invallen en zij konden het spel ook niet echt doen veranderen. In de 68e minuut werd ook Leon Schievels nog ingebracht voor Hendrik Rozema om meer druk naar voren te krijgen. Het bleef echter tot de laatste minuten spannend. Gelukkig werden de uitvallen van Nieuw Roden door de oranje verdediging te niet gedaan. In de 87e minuut maakte ONR aan alle onzekerheid een einde. Wederom was Sander Postma de doelpuntenmaker. Ditmaal op aangeven van Schievels. Het bleef bij 2-0. Waarbij Nieuw Roden een stuk beter speelde dan de week ervoor en ONR gewoon een matige middag had.

Volgende week speelt ONR uit tegen Haulerwijk. De winnaar van dit duel zal doorgaan naar de volgende bekerronde. Bij een gelijkspel kan BSVV, dat thuis tegen Nieuw Roden speelt ook nog poulewinnaar worden.

Foto's© DitisRoden.nl