Roden - In de tweede wedstrijd in het kader van de districtsbeker moest Roden het deze zaterdagmiddag opnemen tegen VEV'67, uitkomend in de zaterdag 2e klasse, uit Leek. Het werd een pittige strijd, waarbij de balans in het voordeel van de Leeksters uitsloeg.

Roden kwam al snel op voorsprong. Uit een corner liep Bert Roede tegen de bal, die daarna in het doel van VEV belandde. Lang konden de Roners niet van deze voorsprong genieten. Na een verdedigingsfout in de defensie van Roden scoorde VEV de gelijkmaker. Terecht, want het meer uitgebalanceerde VEV was feller en leed minder balverlies dan Roden. Nog voor rust namen de Groningers een 1-2 voorsprong en dat was dan ook een goede weerspiegeling van de verhoudingen, al had Roden ook zijn kansen om te scoren.

Direct na rust kwam Roden wat beter in de wedstrijd en beet meer van zich af. Dat resulteerde in de 2-2 door Robin van der Tuin op aangeven van Rutger van der Laan. Roden kon echter het betere spel in de tweede helft niet volhouden. De krachten vloeiden weg en het spel van de Roners werd weer onnauwkeuriger, met de 2-3 voor VEV laat in de tweede helft als gevolg.

Zaterdag 14 september wordt de derde bekerwedstrijd van Roden gespeeld. Tegenstander is dan Pelikaan S. Aanvang wederom 17.00 uur op sportpark Oostwold in Oostwold.

Foto's© DitisRoden.nl