Gezelligheid troef met allemaal plezierige mensen op de plek aan de Brink, waar dokter Pieters in een grijs verleden z’n artsenpraktijk uitoefende, en waar zaterdagmiddag het Speelgoedmuseum Kinderwereld zijn 50e verjaardag vierde.

Directrice Daniëlle Lokin begon de rij sprekers en bedankte vooral de gemeente Noordenveld voor de uitstekende samenwerking en steun. Ze overhandigde even later de immer goedlachse commissaris van de Koning Jetta Klijnsma, na een berenverhaal te hebben gehouden, een lief klein teddybeertje.

De commissaris sprak kort hierop lovende woorden over het schitterende museum met al haar vrijwilligers. Daarna was het woord aan de burgemeester van de gemeente Noordenveld Klaas Smid. Deze was niet met lege handen aangekomen en overhandigde Daniëlle Lokin de Zilveren Legpenning Van Verdienste van de gemeente Noordenveld.

De deuren gingen open en een ieder werd naar buiten gedirigeerd voor de officiële opening van de jubileum-tentoonstelling “Kinderwereld 50 jaar jong”. De gordijnen bij de ingang werden door mevrouw Klijnsma en de heer Smid opzij getrokken en vervolgens was er een prachtig gekleurd bord “Kinderwereld” zichtbaar.

Nu werd het tijd om de expositie te bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje. Voor meer nieuws kijkt u even op: www.museumkinderwereld.nl

Tekst/foto's en film Roel Lubbers©