NIEUW RODEN - In plaats van een wandel 4 daagse besloot de organisatie dit jaar om het eens anders te doen. Dit jaar werd er een wandeltocht georganiseerd met de afstanden 5, 12,5 en 25 km waaraan 96 wandelaars meededen.

Om 9:00 na de aangeboden koffie en broodjes starten alle afstanden tegelijk en trokken richting Leek. Al snel gingen de 5 km wandelaars een andere kant op en iets later ging ook de 12.5 km hun eigen weg.

De 25km vervolgde hun weg naar Leek om door de onlanden naar Roderwolde te gaan, dan via Leutingewolde naar Roden om weer te eindigen in het dorpshuis te Nieuw-Roden.

Het was een uitzonderlijk goed georganiseerde tocht, bij de 10 stempelposten
onderweg bij de 25 km was van alles te krijgen, koffie, brood, soep, fruit en
diverse soorten drinken. Tijdens rustmomenten waren er dan ook lovende woorden voor de organisatie, een veel gehoorde kreet was dan ook "je krijgt zoveel onderweg dat ik denk dat ik straks weer met mijn eigen broodjes thuis kom".

Ook waren bij sommige stempelposten kleine exposities, aan de Haarveense dijk kon men het werk bewonderen van Fenny's Borduur atelier, (foxxybags) Tassen enz allemaal vervaardigd van Kurk.

Na een rondje door de Kampeerhal, waar ook een stempelpost was, kon men een eindje verderop het quilts werk bewonderen van Griet Ananias.

Weer een eindje verderop waren de schilderijen te bewonderen van Angela Sandker.

Vlak voor de finish werden de wandelaars nog getrakteerd op een ijsje bij Het Drents Kwartiertje. Al met al een mooie wandeling wat zeker voor herhaling vatbaar is.
En ja ook het weer viel toch nog best wel mee, wij hadden één buitje waarbij de poncho even aan moest.

Nogmaals een dikke duim voor de organisatie en vrijwilligers.
Tekst/foto's© Geert Schokker
Ook zijn er foto's gemaakt door een loopster van de tocht zie de foto's hier onder.