Winsum - Futsal ONR 1 in slotfase ten onder in Winsum

De eerste krachtmeting dit seizoen eindigde voor de oranjehemden in een nederlaag. Wel vielen genoeg aanknopingspunten te halen uit de wedstrijd om een goed gevolg van het seizoen tegemoet te zien.

Na een korte spelregelcursus van arbiter Gils was iedereen op de hoogte van de nieuwe regels die gelden op dit niveau.

Dat Futsal Winsum graag wilde doorbekeren bleek al vroeg in de wedstrijd. In de 2e minuut werd reservekeeper Jesse Nienhuis al gepasseerd. Lang konden de gastheren niet genieten van hun voorsprong. In de 4e minuut wist Hendrik Rozema op aangeven van Fokko Kronemeijer de stand gelijk te trekken.

ONR had het aanvankelijk moeilijk met de opponent, maar groeide zichtbaar in de wedstrijd. Er werd een aantal kansen gecreëerd en het eigen spel werd gespeeld.

Na een tegengoal rechtte de mannen van Harm Gritter hun rug. De 2-2 werd gemaakt door Fokko en de 2-3 werd in extremis gescoord door Rik de Boer. Zijn schot verdween in de zoemer tegen de touwen en zorgde ervoor dat er met een voorsprong kon worden gerust.

Nieuw dit seizoen is dat beide ploegen de kleedkamer ingaan in de rust. Lag het aan dit gegeven dat het in de tweede helft misging? Of kwam het doordat teammanager Sjoerd Hoek verzuimde zijn time-outkaart in te zetten?

Nadat Winsum de stand op 3-3 zette wist Fokko nog wel de 3-4 te scoren op aangeven van aanwinst Geert Hidding. Ondanks vele kansen wist ONR niet meer te scoren. Een aantal uitstekend uitgespeelde aanvallen werd niet verzilverd. Futsal Winsum speelde een aantal counter uit en wist liefst 4 keer te scoren waardoor de eindstand op 7-4 werd genoteerd door onze favoriete tijdwaarneemster mevrouw Smid-Koerntjes.

Al met al een hoopgevende en bovenal leerzame wedstrijd. Met vertrouwen wordt de competitie ingegaan.
En wát voor een begin belooft het te worden! Volgende week vrijdag speelt Futsal ONR 1 voor de eerste keer in de historie een thuiswedstrijd in de 1e divisie, in de Hullen in Roden. Aanvang op 13 september is 20:30 uur.

Tot dan!