Donderdag 5 september was er ter ere van het 15 jarige bestaan van Loopgroep Roden een grote gezamenlijke training. Dit moest uiteraard gevierd worden, een 15 jarig bestaan laat je niet zomaar voorbij gaan.

De loopgroep verzamelt zich altijd bij VV Roden om dan zo het bos in te gaan. Donderdagavond was het een vrolijk gezicht met allemaal mensen in gekleurde hardloopkleren. Geel, roze, oranje, blauw...mooi gezicht. De club bestaat uit meer dan honderd leden en er waren zeker wel 70 leden aanwezig. Een mooi groot aantal. Onze hoofd-trainer Paul Oude Vrielink die 15 jaar geleden is begonnen met de loopgroep opende de avond met een verhaal over het begin van de loopgroep. Ze zijn begonnen met een klein groepje en nu is het een grote club inmiddels. Elk jaar na de clinics voor de Run van Roden komen er weer mensen bij de loopgroep. Dat is ook niet zo raar omdat het een hele leuke groep is. Je wordt heel gemakkelijk opgenomen en het is laagdrempelig om mee te gaan. (Kijk voor meer informatie over de loopgroep op www.loopgroeproden.nl)

Dit gebeuren is vastgelegd op een groepsfoto en daarna zijn de groepen gesplitst in een snelle groep en een groep die het iets rustiger aan doet. Voor ieder wat wils dus. Na de training was er een borrel als afsluiting, al met al een leuke avond.
Foto's© José Reijinga