Burgemeester Klaas Smid leest op 18 september voor in Speel en Leer in Veenhuizen. Dit is de aftrap in Noordenveld voor de Oktobermaand Kindermaand.

Oktobermaand Kindermaand in Drenthe
Elk jaar staat in Drenthe de maand oktober in het teken van kinderen. Er worden door de hele provincie leuke uitjes en activiteiten georganiseerd. Ook Buitencentrum Boomkroonpad schenkt deze maand aandacht aan de kinderen. Omdat Staatsbosbeheer het belangrijk vindt dat kinderen buiten komen van de natuur genieten kunnen kinderen deze dagen gratis het Boomkroonpad beklimmen! 

Over Oktober Kindermaand
Oktobermaand Kindermaand is het grootste gratis meerdaagse culturele evenement voor kinderen in Drenthe. Het evenement brengt kinderen van 4 tot en met 12 jaar laagdrempelig en gratis in contact met culturele instellingen in Drenthe. De deelnemende instellingen openen op zaterdagen en zondagen in de maand oktober gratis hun deuren voor de kinderen en bieden bijzondere activiteiten aan. De activiteiten dragen bij aan de creativiteit van kinderen of aan de kennis van de Drentse cultuur en geschiedenis.

De gratis workshops, voorstellingen en rondleidingen brengen jaarlijks duizenden kinderen en hun (groot-) ouders op de been. Kinderen leren bijvoorbeeld schilderen, fotograferen, dansen en etsen, lopen modeshows of maken een minirobot. Ook staan er speurtochten in musea en molens en voorstellingen in theaters op het programma.