Noordenveld - In de periode van 9 tot en met 12 september 2019 wordt in de hele gemeente huis-aan-huis textiel ingezameld door ReShare (Leger des Heils). Voorafgaand aan de textielinzameling krijgt u een kledingzak in de brievenbus waar u uw overtollig textiel, kleding en schoenen in kunt doen. De kledingzak zet u op de aangegeven dag aan de straat.

Inzamelschema

Maandag 9 september 2019: Roden
Dinsdag 10 september 2019: Norg, Westervelde, Peest, Zuidvelde, Huis ter Heide, Veenhuizen
Woensdag 11 september 2019: Foxwolde, Roderwolde, Leutingewolde, Nietap, Nieuw-Roden, Roderesch, Alteveer, Langelo, Steenbergen, Een-West, Een
Donderdag 12 september 2019: Lieveren, Peize

Wat mag wel in de kledingzak?

Kleding inclusief ondergoed, schoenen, lakens en dekens, lappen stof, tassen & accessoires, versleten (boven- en onder)kleding, gordijnen, hoeden en petten, huishoudtextiel en knuffels. Een kapotte spijkerbroek mag dus ook in de kledingzak!

Wat mag niet in de kledingzak?

Matrassen, natte kleding, poetsdoeken en vloerbedekking mogen niet in de kledingzak. Textiel waar olie of verf op zit mag niet in de kledingzak. Dit mag in de grijze restafvalcontainer.

Textielinzameling: goede zaak voor milieu en liefdadigheid

Als u uw gebruikt textiel, kleding en schoenen aan ReShare geeft, draagt u bij aan een schoner milieu. Dit materiaal komt immers niet op de vuilnisbelt terecht, maar wordt opnieuw gebruikt. Zo zorgt u voor minder afval. Dat werkt kostenbesparend en u steunt een goed doel. De vorige huis-aan-huis inzameling in het tweede kwartaal 11 tot en met 14 juni 2019 leverde 3.400 kilo op. Ook dit keer hopen we op een positief resultaat.

Waar gaat het ingezamelde textiel naar toe?

De opbrengst gaat voor een deel naar (ongesubsidieerd) hulpverleningswerk in Nederland. Een ander deel gaat rechtstreeks naar ontwikkelingslanden. Daarnaast houdt Reshare ook noodvoorraden aan om snel te kunnen inspringen bij calamiteiten, rampen en aardbevingen.

Klachten over textielinzameling

Voor klachten kunt u bellen met Irma Körver van ReShare, tel. 0800-0322.