Maskertheater is een eigenzinnige manier om maatschappelijke situaties te belichten. Het vindt zijn wortels in de Commedia dell’arte. Deze 16e-eeuwse, Italiaanse toneelvorm was een theatrale reactie op de samenleving. Toespelingen op actuele gebeurtenissen en personen vormden de basis van het toneelspel. De archetypische maskers boden de acteurs de vrijheid alles onverbloemd weer te geven. Dit is nog steeds de kern van maskertheater. Maskertheater is communicatie. Het is eigenzinnig, inspirerend en verleidelijk. Maskers dóen iets met mensen. Ze prikkelen, provoceren en dagen uit.

Kortdurende workshop in oktober
Wil je kennismaken met het maskerspel? Onder leiding van een professional? Wij bieden een unieke mogelijkheid om in oktober gedurende drie avonden hiermee bezig te zijn. Je krijgt dan les van een echte meester/specialist op het gebied van maskers met een jarenlang ervaring op een hoog en professioneel niveau, Frans Krom. (www.franskrom.nl) Hij neemt je op speelse wijze mee in het eigen karakter van het maskerspel. Je leert je bewegingen uit vergroten. Je leert te doen in plaats van te denken aan uw tekst of beweging. En bovenal ben je 3 avonden met veel plezier aan de slag met de veelzijdigheid van het gebruik van maskers.

Kosten en verdere informatie
De workshop wordt gegeven op donderdagavonden 3, 10 en 17 oktober 2019, van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Kunstencentrum K38, Kanaalstraat 38 te Roden (ingang aan het Schoollaantje). Inloop vanaf 19.00 uur. Kosten: € 49,50 per persoon voor hele cursus. Kan ter plekke worden betaald (geen pin).
Je kunt je per email aanmelden bij Wim de Nobel, wdenobel@ziggo.nl.
Foto's K38