Afgelopen zondag hebben de mannen van Henk Veenhof een goede slag geslagen in het bekertoernooi door V.v. DIO Oosterwolde met een 2-1 overwinning huiswaarts te wijzen.

Beide Peizer goals vielen in een uiterst boeiende eerste helft. De openingstreffer van Peize viel in de 12e minuut middels een mooi uitgespeelde aanval over de linkerflank, afgemaakt door onze 'Influencer zonder Instagram' Koen Helder. Prachtig voorbereidend werk door Patrick Kosters overigens.

Acht minuten later werd Koen neergelegd in het strafschopgebied en kon Joppe van Leeuwen dit buitenkansje niet onbenut laten, 2-0 voor na 20 minuten voetballen. Een weelde dat vorig seizoen vaak ongekend was.

Ook 'good old' doelman Ronnie Hummel liet zich niet onbetuigd deze wedstrijd. Hij pareerde op stijlvolle wijze een strafschop, die volgens ingewijden nogal makkelijk was toegekend aan de Oosterwolders.

In de overigens stukken mindere tweede helft van de wedstrijd deden de Friezen iets terug door een zondagsschot die via de onderkant van de lat in het Peizer doel belandde.

Later in de wedstrijd maakte Ronnie hands buiten de zestienmeter en mocht hij van de leidsman inrukken. Peize moest met 10 man verder en aangezien Henk Veenhof al driemaal gewisseld had mocht centrale verdediger Paul Splinter in de goal plaatsnemen. Deze beslissing kon op een luid gejuich van het toegestroomde publiek rekenen. Onze clubman deed het meer dan verdienstelijk door in de blessuretijd een cruciale redding te verrichten met zijn voetjes.

Niet veel later klonk het eindsignaal aan de Hereweg en kon de eerste officiƫle wedstrijd van het seizoen worden afgesloten met een overwinning. Eentje waarvan duidelijk werd dat er in de eerste helft met fris en fruitig voetbal een prima spelniveau gehaald kan worden, maar waar de tweede helft nog zeker een aantal verbeterpunten gevonden werden. Volgende week een uitwedstrijd tegen Bakkeveen.

Met sportieve groet,
de Selectie