Zevenhuizen - Elke keer als je door Zevenhuizen loopt tijdens de feestweek dan denk je vaak, hoe krijgt een klein dorp in de gemeente Westerkwartier dit allemaal steeds voor elkaar.

Bijna iedereen uit Zevenhuizen zie je er wel mee bezig om alles in goede banen te leiden. Van jong tot oud zie je vrijwilligers om de feestweek tot in de puntjes goed te laten verlopen. Er wordt van alles georganiseerd in de feestweek en het hoogtepunt is toch wel de Jaarmarkt. En altijd goed bezocht ook! Ook woensdag was het weer zeer goed vertoeven in het centrum. De plaatselijke sport- en muziekverenigingen lieten zien waarom je juist bij hun in Zevenhuizen moet zijn. En wat denk je van het te bouwen MFC gebouw. Een stel Zeuv'mhuusters die 2 jaar bezig zijn geweest om een MFC gebouw te laten bouwen in hun dorp en de gemeente te overtuigen dat Zevenhuizen dit ook echt nodig heeft. En gelijk hebben ze, want Zevenhuizen verdient het ook als je de gemeenschap zo met elkaar bezig ziet. Woensdag stonden ze de gehele dag op de jaarmarkt om mensen te voorzien van het laatste nieuws. Uiteraard met een leuke actie "Ik bouw mee met het MFC" . Over precies 2 jaar moet die er staan en kan de opening tijdens de feestweek plaatsvinden.

Natuurlijk ontbraken de carbidboys ook niet. Wie kan het langste aan een melkfles hangen. En ga zo maar even door. De video en de foto's die we gemaakt hebben zeggen meer dan woorden, waar een klein dorp toch echt heel groot in kan zijn. En even op de foto gaan vinden ze geen enkel probleem. Niet voor niets zijn ze in 2011 uitgeroepen tot het leukste dorp van Groningen. En terecht! Een tweede dorp kan je eigenlijk niet 1, 2, 3 zo maar even aanwijzen in het Westerkwartier. Het lijkt wel één grote familie die hun gasten maar al te graag vriendelijk ontvangen en ook te woord staan in hun dorpje. De omliggende dorpen kunnen hier waarschijnlijk nog wel een puntje aan zuigen. Puike prestatie Zevenhuizen!

Foto's hieronder


Video