Nieuw-Roden - Een vriendengroep, voornamelijk uit Leek, is vanaf april samen met de club bezig geweest om sponsoren, kleding en dergelijke zaken te regelen maar nu gaat het dan toch écht beginnen. Het is een jonge ploeg waarbij de maximale leeftijd 22 jaar is. Het is een diverse groep met jongens die voornamelijk weer met vrienden wouden voetballen, maar dat betekent niet dat de groep niet ambitieus is. Trainer Johan Middel, die afgelopen seizoen assistent was bij HFC uit Hoogkerk, gaat proberen met de mannen promotie te bewerkstelligen.

De 19-koppige selectie kent inmiddels haar bekerindeling. Te beginnen met s.v. Haulerwijk thuis op 31 augustus om 14:30. Daarna wacht gelijk een heerlijke ‘derby’ uit tegen ONR op 7 september ook om 14:30. Leuk om te weten: vv Nieuw Roden zaterdag 1 oefent op 24 augustus thuis om 12:00 tegen vv Roden zaterdag 1. Dit zijn voor de voetbal liefhebbende Rôners interessante wedstrijden.

Wat als een idee begon, werd in korte tijd werkelijkheid. Er is veel werk verzet de afgelopen tijd, maar alles is zo goed als klaar. De ploeg wil al haar sponsoren van ‘de vrienden van 50’ bedanken. Via deze weg hebben zij de ploeg kunnen voorzien van de noodzakelijke kleding. Tevens wil het ook Q-Loods uit Arhnem bedanken. Tevens willen we ook Q-Loods uit Arhnem bedanken. Door het steunen van dit elftal, probeert ‘de specialist in zelfbouwloodsen’ de ambitie van het team een stap in de goede richting te helpen.
Natuurlijk gaat ook DitisRoden ons ook op de voet volgen met wedstrijdverslagen en foto's op hun website.