Roden - Ondanks een grote bui woensdag tussen de middag, moesten de vrijwilligers van tennisvereniging REO eerst de baan weer droog maken voordat er verder kon worden getennist op gravel. Er was wat uitloop, maar er werd verder volop getennist bij het 4 sterren toernooi in Roden.

De tennissers kunnen met de 4 sterren toernooi meer punten verzamelen voor hun ranglijst en de hoofdprijs is hoger. De winnaar gaat met 1500 euro naar huis. Dit is heel aantrekkelijk voor de tennissers, waardoor er meer grote namen komen naar Roden. De nationale top 50 komt dan graag naar Roden toe voor de 17e editie van het REO StaanArbo NRT**** Open. Er worden zo'n 100 wedstrijden op een dag gespeeld.

Bij de mannen komende de nodige toppers naar Roden afreizen. Jasper Smit, vijfvoudig Nederlands kampioen, is één van deze publiekstrekkers. Bij zijn debuut vorig jaar wist hij het toernooi gelijk op zijn naam te schrijven. Hij krijgt tegenstand van o.a. Jesse Timmermans, Marc Dijkhuizen en Alban Meuffels. Ook de wereldkampioen 45+, Bart Beks, doet middels een Wildcard mee aan het toernooi.

Ook spelers uit de eigen jeugdopleiding van REO maken hun opwachting in deze hoogste categorie. De gebroeders Sander en Jarno Jans draaien inmiddels al even mee in de nationale top 50 en zullen er alles aan doen om bij hun eigen vereniging succes te boeken. Jarno (19) maakte dit voorjaar zijn debuut in de eredivisie en Sander (22) deed internationale ervaring op met het tennissen in Amerika.

Het toernooi bij de vrouwen is met 3 sterren genoteerd. Hier is Annelou Nab de hoogst geplaatste speler. Zij staat 13e van Nederland en speelt haar wedstrijden veelal op internationaal niveau. Een van haar concurrenten deze week is een voormalig speelster van REO; Jasmijn Gimbrere. Zij stond jaren aan de top van Nederland bij de jeugd en staat inmiddels bij de senioren ook in de nationale top 40. Het toernooi is uniek in het Noorden door de combinatie van gezelligheid en (top)tennis. Het Open Toernooi is er voor spelers in de categorieën 3 t/m 8. Dit toernooi is dus voor alle niveaus toegankelijk. Het maakt hierbij niet uit hoe oud je bent of hoe lang je tennist! Er wordt ingedeeld op sterkte.

Tijdens het toernooi zijn er meer dan 100 vrijwilligers actief die helpen het toernooi in goede banen te leiden.

Het gaat om een afvalschema en zondag zijn alle finales van alle categorieën. De finales beginnen om 12 uur.

Wilt u graag op de hoogte blijven van de uitslagen, ga dan naar REO StaanArbo NRT**** Open

Foto's© José Reijinga