Roden - De derde editie van het festival ‘Wat ’n Kunst’ zet de gemeente Noordenveld op vrijdag 23 augustus op de kaart van grote concerten en beeldende kunst In de grote zaal van “op de Helte” zal het Noord Nederlandse Jeugdorkest een spetterend en indrukwekkend concert verzorgen. De jonge top-musici zijn net terug van hun succesvolle tournee door Frankrijk en op deze vrijdagavond verzorgen ze mede de aftrap van het driedaagse ‘Wat ’n Kunst’ festival

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest is een symfonisch blaasorkest (harmonieorkest met uitgebreide bezetting) voor ambitieuze musici in de leeftijd van 14 t/m 29 jaar. Het NNJO is een kweekvijver voor jong muzikaal talent uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. De 70 orkestleden studeren aan de noordelijke conservatoria in Groningen, Zwolle en Enschede of aan de plaatselijke muziekscholen.

Presteren op hoog muzikaal niveau

De doelstelling is om op een hoog muzikaal niveau te presteren en een positieve bijdrage te leveren aan de culturele ontwikkeling in Noord Nederland. Sinds maart 2012 staat het NNJO onder leiding van chef-dirigent Erik Janssen. In Roden laat het NNJO die diverse kanten van hun muzikale mogelijkheden horen, waardoor het een concert wordt met mooie melodieën, klassiekers, spektakelstukken en natuurlijk ook nummers die vooral jongeren zullen aanspreken.

Naast het NNJO zullen ook de violiste Myrthe Helder en haar begeleider, de pianist Frank van der Laar, een deel van het programma invullen.

Kaartjes

Stichting Kunstmomenten Noordenveld, Kunstencentrum K38 en de Culturele Kring Roden zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van het driedaagse festival, dat plaatsvindt in Roden in het laatste weekend van de schoolvakanties. Er is weer veel te doen, te zien, te beluisteren, op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 augustus. Kaarten voor het concert zijn te bestellen via tickets.daannijman.nl en bij hen in de boekwinkel van Daan Nijman, aan de kassa. Voor meer informatie kijk op de website van het festival: www.watnkunst.nl en de facebookpagina Watnkunst.