Roden - Sportcentrum de Hullen in Roden is hard op weg om de topsporthal te worden van de gemeente Noordenveld.

De dames van KTP Nieuw-Roden, die uitkomen in de eredivisie zaal, spelen op vrijdag 27 september om 20.30 uur hun allereerste officiƫle thuiswedstrijd tegen Exstudiantes uit Zwolle.

Vorig seizoen werd al een eredivisie competitiewedstrijd proef gedraaid in Roden, om te zien of het aan alle wensen voldeden om definitief de thuishaven te worden van KTP Nieuw-Roden. Er moesten wel wat aanpassingen worden gedaan aan de zaal. Na veel overleg met het sportcentrum, gemeente Noordenveld en bewindsman KTP Nieuw-Roden Wiebe Kooiker is eind mei de knoop definitief doorgehakt.

Lees ook Sportcentrum De Hullen Roden wordt de nieuwe thuishaven voor eredivisionist KTP NIEUW-RODEN

Om de toeschouwers op de tribune een optimale zicht te gegeven is het "dichte" hekwerk vervangen door glazen wanden.

"Het nieuwe hekwerk door ons gemaakt en verkocht aan de Hullen is bijna klaar. En nu een super uitzicht vanaf tribune!", vertelt Wiebe Kooiker.

In de toekomst zal waarschijnlijk nog wel enige aanpassingen worden gedaan, zoals een betere vloer, zonder al die vele belijningen op het veld, waardoor je het bos door de bomen niet meer ziet.

Niet alleen de vrouwen van Nieuw-Roden profiteren van deze nieuwe elementen. De mannen van Futsal ONR 1, die voor het eerst uitkomen in de 1e divisie, wordt dit ook hun thuishaven. Ook zij zullen hun wedstrijden op prime-time 20.30 uur spelen.

Burgemeester Klaas Smid gaat de aftrap nemen bij de eerste thuiswedstrijd van KTP Nieuw-Roden op vrijdag 27 september om 20.30 uur.