Stichting tot behoud van het Hinsz-orgel te Roden presenteert: Wolfgang Zerer op het orgel van Roden
In de Catharinakerk in Roden bevindt zich een Hinsz-orgel, een klankpareltje dat bespeeld wordt door Wolfgang Zerer uit Hamburg.


 


Door de Orgelzomer Groningen 2019 zou je bijna gaan denken dat er alleen in Groningen bijzondere orgels staan, maar dat is natuurlijk niet zo. Ook in Drenthe staat een aantal mooie, unieke orgels, van Schnitger maar ook van andere orgelmakers. Zoals Albertus Anthoni Hinsz, die in 1728 naar het Groninger land kwam om daar in de orgelmakerij van de zoon van Arp Schnitger te gaan werken. Hij bouwde in 1780 een orgel in de Catharinakerk in Roden. Net als de meeste latere orgels van Hinsz is de klank van dit orgel ook meer orkestraal van karakter, mooi gedetailleerd en transparant. Wolfgang Zerer, de barokspecialist die bekend staat om zijn levendige spel, zal het orgel vrijdag voor ons laten stralen.


 


Concert door Wolfgang Zerer, 2 augustus 2019 – 20.00 uur Catharinakerk Roden


 


ENTREE: Vrije toegang, collecte na afloop.
In de pauze is er voor € 1,00 koffie of thee te verkrijgen.
Het laatste concert dat de stichting geeft is op vrijdagavond 16 augustus. Dan treden op Euwe en Sybolt de Jong, alhier in de omgeving het bekende orgelduo DeJongdeJongPlus.