Roden - Albert Hoveniers- en Bestratingsbedrijf b.v. Roden heeft één van hun rotonde, die ze zelf onderhouden, aangemeld voor "De mooiste Rotonde van Nederland".


 


Dit jaar gaat vakblad De Hovenier voor de tweede keer op zoek naar de mooiste rotonde van Nederland: een verkeersmaatregel die tegelijkertijd een etalage vormt voor een groen bedrijf. René Alberts onderhoudt rotondes met zijn bedrijf en levert bloemen en planten voor rotondes. Ook zo de rotonde bij de Maatlanden.


 


Waarom ?
De weg de Maatlanden ligt in natuurlijk gebied en qua beheer is er wil beheer. Er groeien veel wilde planten. Ze zijn daar met hun beplanting in mee gegaan d.m.v. o.a. siergrassen, ijzerhard, verbena en lupine. Deze laten ze het een beetje gaan zoals in de natuur ook gaat. Verder staan er hulstbollen op die als veiligheid dienen. Deze breken de verlichting van de auto's zodat een tegenligger geen last heeft van de verlichting en de diverse grote van de bollen symboliseren de hoogte verschil van de Maatlanden, want dat is er.


 


Qua onderhoud wordt er eigenlijk nooit een complete schoffelbuurt gedaan, omdat het verder dicht is en aan de buitenzijde wordt allen plaatselijk het onkruid aangepikt, zodat de natuur zijn gang kan met uitzaaien. In het vroege voorjaar knipt Alberts alles en dat is het meeste werk. Met elkaar is hij onderhoudsarm.


 


Kortom Albert Hoveniers- en Bestratingsbedrijf b.v. Roden laat op deze manier zien dat je de natuur in de tuin kunt toepassen.


 


De inzending van Alberts Hoveniers- en Bestratingsbedrijf zal, samen met alle andere inzendingen, voorgelegd worden aan de jury. De vakjury van vooraanstaande personen uit de branche zal de mooiste rotonde selecteren. De gelukkige winnaar van de prijs voor de mooiste rotonde van Nederland ontvangt natuurlijk de prestigieuze titel, maar krijgt daarnaast een uitgebreide reportage in vakblad De Hovenier, een bedrijfsvideo over de winnende rotonde en een rondje van de zaak!