Norg - Dit jaar werd er op zaterdag 27 juli de traditionele Norgermarkt weer gehouden. Er was een grote aanvoer van paarden en pony’s en een groter en gevarieerder aanbod van kramen. Niet te vergeten de leuke kinderactiviteiten en een gezellig muziekprogramma.

Het liep zaterdag wat af en aan in Norg. Ook al was de middag nog niet van start gegaan, de biertjes werden weer lekker weg gedronken. Het was warm om op de Norgermarkt te lopen en erg druk werd het niet, toch blijft het een uitje om eeven over de markt heen te lopen.

Nationaal Tuigpaardenconcours
Het eerste nationale concours van de vereniging werd gehouden in 1978 op het sportveld aan de Schapendrift. Sindsdien is de kwaliteit van dit hippisch gebeuren tot grote hoogte gestegen. Alle toppers van Nederland komen maar al te graag naar het avondconcours. Dat geldt niet alleen voor de genoemde twee rassen tuigpaarden, maar ook de hackney’s showen al vele jaren hun kwaliteiten in Norg. Het concours wordt per traditie afgesloten met een onderdeel, waarin een groot showelement is opgenomen, “Het Sprookje van Norg”. Het concours begint aanstaande dinsdag om 16.00 uur, entree € 15,00, kinderen t/m 14 jaar gratis.