Orgelconcert in de Catharinakerk in Roden


 


Op vrijdagavond 2 augustus concerteert Wolfgang Zerer (*1961 Passau) op het Hinsz-orgel.
Na docent te zijn geweest aan de conservatoria van Stuttgart en Wenen, werd Wolfgang Zerer in 1989 benoemd tot Professor voor orgel aan de Hochschule für Musik und Theater Hamburg. Hij doceert ook aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan de Schola Cantorum in Basel, Zwitserland.


 


Wolfgang Zerer geeft talrijke concerten en meesterclasses in bijna heel Europa en verder in Israël, Noord- en Zuid-Amerika, Japan, Korea en China. Bijzonder is dat dit concert deel uitmaakt van de Groningen Orgelzomer, een festival van concerten, excursies en masterclasses in Groningen en omstreken ter gelegenheid van de herdenking van het 300ste sterfjaar van de “Stradivarius” onder de orgelbouwers: Arp Schnitger https://www.orgelzomer.nl . A.A. Hinsz, die ons orgel in de Catharinakerk bouwde, was één van de begaafde meestergezellen van Schnitger die zich in het noorden van Nederland vestigde en medeverantwoordelijk is voor het unieke orgelbezit in onze omgeving.


 


Op het programma staan uitsluitend werken van Joh. Seb. Bach.
Aanvang 20.00 uur, de toegang is vrij met een collecte bij de uitgang.
Het volgende en het laatste concert in deze serie is op vrijdagavond 16 augustus, dan laten de in Roden - en omgeving - bekende gebroeders Euwe en Sybolt de Jong (DeJongDeJongPlus) zich horen. Foto: Thomas Maier