Norg - Het Norger Tuigpaarden Concours op dinsdag 30 juli vanaf vier uur ‘s middags krijgt ook dit jaar weer een feestelijke afronding. Omstreeks half elf ’s avonds komen er diverse aanspanningen in de baan om het ‘Sprookje van Norg’ te verzorgen. KWPN’ers, Friese paarden en Hackney’s doen eraan mee. Bestuursleden van de Stichting Norgermarkt Concours hebben er al overleg over gehad met vertegenwoordigers van deze drie paardenverenigingen. De deelnemers aan het ‘Sprookje van Norg’ komen in de baan met bijzondere aanspanningen en laten in kunstlicht het slotevenement zien. Ze zijn zich al aan het voorbereiden op het bijzondere optreden dat meer dan een kwartier gaat duren. De gehele show, die draait om familie, wordt muzikaal begeleid door bERT Solo uit Tolbert. Hiermee krijgt het 42ste Norger Tuigpaarden Concours een unieke en emotionele afronding van het dag- en avondprogramma dat ’s middags om vier uur al is begonnen en zonder pauzes doorloopt tot later in de avond. Dan zijn er al 24 wedstrijden geweest, een show en de huldiging van de vier kampioenen die de beste resultaten hebben geboekt.

Tijdens het maar liefst zeven uur durende tuigpaardenconcours is ook veel muziek te beluisteren. Om 20.00 uur is er een muzikaal showblokje, een tipje van de sluier van het Sprookje van Norg. En daarnaast tekst en uitleg van omroeper Bert de Ruiter.

Op dit prachtige concours wordt ook de finale verreden van Rondje Drenthe om het Bronzen Bartje. Deze prachtige rubriek, klavertje drie Tuigpaarden, is al op drie concoursen in Drenthe verreden. In de stand staan 2 combinaties op een gelijk aantal punten. De finale in Norg gaat beslissen wie de prestigieuze prijs, aangeboden door de provincie Drenthe, gaat winnen.

Het Norger Tuigpaarden Concours is op dinsdag 30 juli vanaf vier uur ’s middags aan het Kerkpad in Norg. Toegangskaarten en VIP-arrangementen zijn nu al te bestellen via de website: www.stichtingnorgermarktconcours.nl. Op de wedstrijddag zijn die vanaf 14.00 uur te koop in de bijstaande kassa.