Reeds 19 jaar oud is het kunstgrasveld van de MHC Roden aan de Nieuweweg, grenzend aan het fietspad richting Hullenweg. Donderdag is het oude veld, dat maar amper geschikt was om wedstrijden op te spelen en door de KNHB eigenlijk al was afgekeurd, machinaal verwijderd.

Han Kluppel, waarna het veld is genoemd, vertelt dat hij heel wat uurtjes op dit veld heeft doorgebracht om het in goede conditie te houden. De bomenrij tussen beide velden, die na veel getouwtrek met de gemeente eindelijk werd gekapt, zorgde voor veel looizuur in de mat.

De aan komen lopen Henk Bellinga, ook een noeste vrijwilliger bij de MHC Roden, kon dit alleen maar beamen. Zo was Han bijna dag in dag uit bezig de mat met de hogedrukspuit te reinigen.

Het nieuw aan te leggen kunstgrasveld is nog in de maak bij de fabriek en zal naar alle waarschijnlijkheid half augustus worden aangelegd. De leden van de MHC Roden, dat vorig jaar haar 50-jarig bestaan vierde, kunnen dan waarschijnlijk aan het begin van de nieuwe competitie, van het nieuwe kunstgras gebruik maken.

Tekst/foto's© Roel Lubbers