NORG - De Drentse Fiets4Daagse wordt in 2019 voor de tiende keer vanuit Norg georganiseerd. Boeren, burgers en buitenlui in de kop van Drenthe werden uitgenodigd om hun deuren te openen voor de fietsers als stempelpost of beleefpost.

Dinsdag ging de route richting Leek voor o.a. een warm onthaal bij landgoed Nienoord waar de kids mee mochten met het stoomtreintje. Waarna de rit verder ging naar paviljoen Pool. Daarna door naar Roden om te spelen in het Scheepstra kabinet en rondkijken bij de Eytemaheert in Leutingewolde. In Langelo werden heel veel nieuwe en oude tractors van stal gehaald en bij café Langelo kon gestempeld worden.

Woensdag werd gestart met het Grootste Gastvrije Gezamenlijke Ontbijt op de Brinkhofweide, samen met de burgemeester Klaas Smid en wethouders Kirsten Ypema en Henk Kosters. Heel leuk dat er zoveel mensen willen meewerken aan dit fantastische fietsfestijn, dat Drenthe maar weer eens op de kaart zet, als dé fietsprovincie van Nederland en de gemeente Noordenveld als dé fietsgemeente!

Foto's en tekst Drentse Fiets4Daagse