Vanaf vandaag een nieuwe rubriek op DitisRoden, (on)bekende Rôners, waar wij langs bekende of minder bekende gezichten gaan in Noordenveld.


 


(On)Bekende Rôners: Jannes Bezu


 


Aan Jannes Bezu de eer om de eerste te zijn. Vorige week kwamen we hem tegen toen hij na het werk naar huis fietste en antwoordde instemmend, ja hoor, kom maar langs in de winkel!


 


Deze winkel is uiteraard Bucky. We komen binnen en hij biedt ons meteen een bakje koffie aan. Dit geeft ons de tijd om eens rond te kijken. Het kleine winkeltje is werkelijk onveranderd. Ruime keuze aan broeken en shirts voor mannen met een maatje meer. Zo gaat de kleding tot 70 inch, dat is bijvoorbeeld die grote broek die buiten hangt. Je hoort Nederlandstalig muziekje op de achtergrond en een broodje van huis mee ligt klaar voor tussen de middag. Dat is Jannes, lekker gewoon, geen blabla. Aan de muur hangt een foto, zijn moeder van vroeger en op de foto eronder staat zijn vader, zo zijn ze er altijd bij.


 


Hoe kan het dat je nog steeds zo goed draait met al het internetgebeuren tegenwoordig?
De kracht zit ‘m in je specialiseren. Er staan voor de klant, mensen komen hier net als boodschappen doen. Je wordt meteen geholpen. En dat zien wij als er 2 klanten binnenkomen. “Ik moet een poar broekn hebbn.” Jannes vraagt niet naar de maat, hij weet dat na al die jaren gewoon. Het streven is maximaal 3 broeken passen voor de juiste maat, maar ik zit meestal wel goed. De vrouw wil ook wel een broek passen, maar dan zonder stretch, blindelings weet hij de juiste te vinden voor haar. Een Levi’s 501! Heel tevreden verlaten deze 2 klanten de winkel met 5 broeken.


 


Dat is nou typisch het voorbeeld van mijn klanten, vertelt Jannes.


 


Ik heb een hele vast klantenkring opgebouwd. Van 30+ tot heel oud. Hier zijn nog ritsbroeken te vinden. Tegenwoordig is alles met knopen. Om met de tijd mee te gaan is er wel een website uiteraard, www.joy.nl. Jannes runt zijn eigen winkel keten inmiddels 40 jaar. Ik doe nu zelf niks meer, behalve hier in de winkel. Mijn kinderen, Jeroen en Pascal, beheren nu de winkels en doen de inkoop van Joy, Little Joy en Bucky. Ik heb verder alles losgelaten. Heerlijk genieten van mijn vrije tijd, van mijn kleinkind van 2 ½ en er zijn nog 2 op komst, fietsen, golfen en nog 45 uur per week hier werken. Ik ben nu 62 jaar en hoop dit nog minstens 10 jaar te doen. De hele familie werkt trouwens mee, mijn schoondochters beheert Little Joy, mijn schoonzoon is bedrijfsleider en mijn vrouw werkt bij Joy in Zuidlaren.


 


Jannes, bedankt voor je gastvrijheid, ondanks dat je niet zo van al die aandacht houdt. Doe maar lekker gewoon…dat is zijn motto!
Tekst© Coby van Zanten