6 appartementen begeleid wonen in het voormalig Hotel pension "Perron 17" in hartje Assen

 

Assen – Het voormalig hotel pension aan de Stationsstraat 17, dat van 1976 tot en met 2005 werd gerund door Teun en Mien Christerus, krijgt een nieuwe bestemming. In het pand zijn zes nieuwe en moderne appartementen gerealiseerd. Vanaf september 2019 biedt Schouder aan Schouder hier plek voor mensen die behoefte hebben aan begeleid wonen.

 

 

Toekomstige bewoners krijgen een eigen appartement, met een woon- en slaapkamer, keuken en sanitair. De appartementen worden voorzien van een (laminaat)vloer en ook de keuken wordt van alle gemakken voorzien, zoals een afzuigkap, combi-oven, koelkast met vriesvak, kookplaat en een vaatwasser. De appartementen voldoen aan hoge comfort- en veiligheidseisen, en hebben bijvoorbeeld een brandalarm, een eigen intercom met camera, internetaansluitingen, een luchtventilatiesysteem en eigen tussenmeters.

 

 

Karakteristieke locatie met rijke historie

De locatie bevindt zich nabij het treinstation richting het centrum van Assen. In de beginjaren ontving het hotel-pension gasten via de NS . De gasten maakten dan een 7-daagse reis per bus, inclusief reisleiding, door Drenthe. Na deze gasten enige jaren te hebben verzorgd gingen de eigenaren verder met alleen logies en ontbijt totdat het in 2005 stopte. Van 2005 t/m 2018 heeft het oude pension dienst gedaan als huisvesting voor mensen met een zorgvraag.

 

 

Over Schouder aan Schouder

Stichting Schouder aan Schouder is actief in Drenthe, Groningen en Friesland. PIM Noord, STUDIEpunt en Inclusie Noord vallen onder de stichting. We bieden ambulante begeleiding, begeleiding op school, begeleiding bij hoarding, cursussen, creatieve- en muziektherapie, dagbesteding, gezinsbegeleiding, ouder-begeleiding, huiswerkbegeleiding, professional organizer en zorgregistratie. Verder verkopen we diverse producten zoals handgemaakte meubels in onze ‘Ambachtelijke Houtwerkplaats’ in Assen.    

 

 

Ieder mens is voor ons uniek en waardevol. Onze missie is om schouder aan schouder te staan met iedereen die moeite ervaart om in deze samenleving aan te sluiten. Wij vinden dat elk mens recht heeft op een veilige plek om te wonen, werken of leren. Wij hebben een samenleving voor ogen waar iedereen telt en mee mag doen. Er wordt naar je uitgekeken. De overheid noemt dit met een mooi woord ‘inclusie’. Wij staan borg voor betrokkenheid, compassie en deskundigheid.

 

Noordenveld

Noordenveld maakt onderdeel uit van de zorgcontracten met de NMD aanbesteding. De gemeente Noordenveld koopt samen met Assen de zorg in. De zorg die wij als organisatie bieden in Assen geldt ook voor de inwoners van Noordenveld. En zeker op het gebied van wonen is er een groot tekort. 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@schouderaanschouder.nl. of kijk op onze website www.schouderaanschouder.nl