Roden - De Australiër Sam Welsford heeft zaterdagavond de 49e editie van de Lus van Roden op zijn naam geschreven. “It was a crazy race” volgens Welsford die al vroeg in de wedstrijd met een kleine groep renners uit het peloton ontsnapte. In de sprint bleef hij Bjorn Bakker uit Wijnjewoude en Cameron Scott, eveneens uit Australië, voor. Een internationaal podium dus voor de volle terrassen in Roden waar naast de Australiërs ook de Zuid-Afrikaan Joshua Louw mee reed. Maar hij kon al snel zijn koffers pakken voor de terugreis want hij moest al vroeg in de wedstrijd opgeven. Ronald Kruijer uit Donkerbroek rijden voor WV de Kannibaal greep net naast de podium.

𝐒𝐩𝐫𝐢𝐧𝐭𝐤𝐚𝐧𝐨𝐧𝐧𝐞𝐧
Voorafgaand aan de 49e Lus van Roden streden de sprintkanonnen in een kortebaan sprint om de groene trui van de Gemeente Noordenveld. Ook hier Australisch succes met Kelland O'Brien, de wereldkampioen ploegenachtervolging van 2017 en 2019, die de hoogste trede van het erepodium mocht beklimmen. Ruben Hoekstra werd tweede, Gerrie van Lingen derde. Bij de juniorenkoers won Bodi Del Grosso uit Eelde voor Tjipke Bosma uit Kollumerzwaag. Jeffrey Cordes uit Nieuw Roden werd derde.

𝐌𝐨𝐨𝐢𝐞 𝐤𝐨𝐞𝐫𝐬𝐞𝐧
Voorzitter van de Lus-commissie Albertus Lieffering keek tevreden terug op een prachtige avond. “Ik heb mooie koersen gezien en het bleef wederom lang gezellig in Roden”.

De volledige uitslagen zijn te vinden op de website: volksvermaken.nl

Film Coby van Zanten ©️


Foto's© José Reijinga


Foto's Anja Kuipers©