Roden - Vorig jaar was er een receptenwedstrijd voor kinderen uit groep 5 t/m 8 uit gemeente Noordenveld.  Zevenendertig kinderen hebben een eigen gezond en lekker recept ingeleverd. 

 

 

De vier finalisten hadden een viergangenmenu van hun recept samengesteld. Samen met hun (groot) ouders en onder deskundige leiding van het koksteam van de Noorderkroon toverden zij hun zelfbedachte recepten op tafel. Gasten en bewoners van de Noorderkroon konden samen genieten van dit heerlijke menu. 


 

Maar nu is het zover: de feestelijke uitreiking door wethouder Alex Wekema.  Ebel Verijken en Margriet Franken hebben tekeningen voor het kinderkookboekje gemaakt en Franken en Veenstra heeft de vormgeving gedaan.


 

Woensdag om 12:00 uur werden de zevendertig kinderen uitgenodigd in het Trefpunt van het Scheepstra Kabinet. Na de uitreiking trakteerde Cuisinerie Mensinge de kinderen op een gezonde mini hamburger. Hierna gingen de kinderen ook zelf nog een snackje klaarmaken onder begeleiding van voorlichters van de Nieuwe Leefstijl/ stichting Kind en Voeding.

 

 

Stichting de Nieuwe Leefstijl en de sportcoaches van WiN hopen dat dit kinderkookboek een stimulans is om met meer aandacht naar ons voedsel te kijken en ervan te genieten. 

 

Foto's© Jose Reijinga