Zondag 7 juli is de 5e streetrace in Norg en tevens het Open Drents kampioenschap verreden op een prachtig en uitdagend parcours, door velen ook zwaar genoemd. Veel deelnemers kwamen dan ook “helemaal kapot” over de finish.

Het parcours bevatte weer veel vertrouwde hindernissen zoals het fietsen door vrachtwagentrailers, over de steigerbrug, het wasbord en de waterbak. Mooi is om te zien dat bij zo’n race veel komt kijken en dat materialen beschikbaar worden gesteld door de Boeren businessclub, de brandweer, Boonstra transportbedrijf, etc. Voor de jongste jeugd was de steigerbrug iets te veel van het goede, zodat daar op het laatste moment een bypass voor gemaakt moest worden. De races waren spannend, vooral bij de Fun klasse heren waar nummer twee en drie op 0,2 seconde over de meet kwamen. De winnaars bij de Elite heren en dames wonnen met duidelijk verschil, maar er achter werd flink gestreden om de ereprijzen.

Bij de heren ging de zege naar de Friese globetrotter Gosse van der Meer uit Surhuizum en bij de dames won Marlies Vos uit Emmen. Beide renners hebben dit jaar al veel koersen gewonnen. Bij de 11-12 jarigen ging de overwinning na een mooie race met drie concurrenten naar Jasper Liewes uit Norg. Zus Dagmar werd 8 e bij de Dames en vader René 9e in de Funklasse Heren.

Al met al kan de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd evenement wat volgend jaar zeker weer plaats zal vinden. Foto© José Reijinga