Kort geleden, in Ierland, hoorde de 27-jarige Ramon Ansing, voormalig inwoner van Roden, het Wilhelmus spelen. Als gewichtskampioen behaalde hij de meeste punten van deelnemers uit 17 landen, elk land werd vertegenwoordigd door 5 vissers, en verdiende daarmee de gouden Europese titel. Een grote bokaal was z’n verdiende loon. Team Holland veroverde met een 3e plaats de bronzen medaille.

Zaterdag en zondag werd de hengel 4 uur uitgegooid. Een teller die achter elke visser zat, die een box van 20 meter toegewezen kregen, noteerde het resultaat. De voorbereidingen op zo’n Europese wedstrijd kost volgens Ramon nogal de nodige tijd en het Ierse viswater werd de week voor tijd grondig geïnspecteerd. Uiteindelijk loon naar werken!

Van jongs af aan is, de thans in Marum woonachtige, Ramon vergroeid met de hengelsport en op clubniveau stond ie al z’n mannetje. Nationaal neemt de bescheiden visser aan vele wedstrijden deel en zijn er leuke prijsjes te verdienen.

Ideaal is het, dat hij z’n hobby kan combineren met een baan in de prachtige winkel van Kuperus Hengelsport aan de Dam in Leek. We zullen ongetwijfeld de naam Ramon Ansing, als hengelsporter, in de media nog dikwijls tegenkomen.
Tekst/foto's© Roel Lubbers