RODEN - Zaterdag 15 juni organiseerde de Brug Groningen in samenwerking met Special Olympics Nederland de Special Olympics Regionale Spelen. Een evenement voor mensen met een beperking, waar dit jaar ongeveer 700 sporters aan deelnamen.

Golfclub Holthuizen nam de golfdiscipline voor haar rekening. Uit het hele land kwamen golfers om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. De dag werd feestelijk geopend met het hijsen van de vlag door Janine Kok en Sander Walstra en het ontsteken van de symbolische vlam door Job van Lienden. Alle deelnemers legden vervolgens volmondig de Olympische eed af. Om vervolgens vol enthousiasme te starten met de skills. Een mooi onderdeel waar alle deelnemers individueel kunnen laten zien wat ze waard zijn op de lange en korte put, chip, pitch en swing. Ondanks de regen lieten de golfers zich van hun beste kant zien met indrukwekkende slagen en mooie technieken.

Na een heerlijke gezamenlijke lunch brak het zonnetje door en was iedereen klaar voor het tweede onderdeel van het toernooi. Samen met hun begeleiders, vol concentratie maar vooral met veel plezier ging men de strijd aan in de 9 holes shot-gun wedstrijd in de grote baan. Een mooie sportieve strijd waarin niet alleen de G-golfers, maar zeker ook de begeleiders werden uitgedaagd.

Burgermeester Klaas Smit nam aan het eind van de dag de prijsuitreiking voor zijn rekening. Naar lovende woorden over de organisatie, de sponsoren en vooral de talentvolle deelnemers ontving Guy Wouters een Birdie, geslagen op H14. De gouden medaille voor de skills ging naar Koen Bruers en de zilveren medaille werd gewonnen door Elke Tjabberinga. Zij won in Divisie 1 (lage handicappers) ook de gouden medaille, Sander Walstra nam vol trots de zilveren medaille in ontvangst en een bronzen medaille ging naar Jaco Wildschut. Joaquin Ruys sprong vol enthousiasme op toen hij hoorde dat hij in Divisie 2 ( hoge handicappers) de gouden medaille had gewonnen, de zilveren medaille ging naar Janine Kok. Julia Kusters en Kevin Rozema eindigden beide op de derde plaats en ontvingen uit handen van de burgemeester een bronzen medailles.

Het toernooi werd afgesloten met een gezamenlijke BBQ verzorgt door Harrie en Ali van Es en opgeluisterd met een gezellig stuk muziek verzorgt door Ronald Nihold.

Met hartelijk dank aan alle sponsoren, en de vele vrijwilligers die deze mooie dag mogelijk hebben gemaakt.

Foto's Roel Lubbers©