ZEVENHUIZEN - Met regen is vanmorgen de 13de editie van Billie Turf van start gegaan, maar dat die regen voor vele de pret niet mocht drukken was ook duidelijk.

De 15 km route heeft weinig asfalt gezien, maar des te meer weiland en andere prachtige paadjes, water en bruggetjes. Langs privé tuin en de landerijen naar het prachtige Nanninga’s bos naar mini camping de Pol waar de 1ste stop was.

Door naar tuincentrum Ottema in Marum, over het maïsveld heen, keurig in rijtjes lopen, omdat het niet anders kon. Bij Ottema de 2de stop in de grote hoosbui, daar vonden veel mensen een plekje om te schuilen en om te zitten, niet altijd netjes op een stoel maar dat maakt niet uit, zitten is zitten.

Terug naar de Jonkersvaart, naar de 3de stop bij Loonbedrijf Stuut, door de grote loods heen en achter kon men een plekje zoeken en de voeten even rust geven.

En ook daar weer door de landerijen terug naar Zevenhuizen, naar het Verenigingsgebouw om de medaille op te halen en nog even op het terras zitten, want het was inmiddels droog.

Zo’n dag, die ieder jaar weer prachtig wordt neergezet door de organisatie kan natuurlijk niet zonder al die fantastische vrijwilligers, ruim 100 waren er vandaag in touw. Chapeau voor hen en de organisatie want ze zijn allemaal onbetaalbaar!

Foto's DitisRoden.nl©