Roden - Donderdagochtend organiseerde Veilig Verkeer Nederland, Univé en gemeente Noordenveld een e-bike-dag bij Voetbalvereniging Roden.

Wethouder Jeroen Westendorp ging onder andere de behendigheidsparcours fietsen op de e-bike. De dag is bedoeld voor iedereen die een e-bike heeft of van plan is er één te kopen. Zo'n 35 deelnemers kregen vanmorgen praktische tips en handige informatie over het gebruik van de e-bike en konden diverse workshops volgen.

Zo konden zij een parcours rijden, hun kennis bijspijkeren met een verkeersquiz en hun reactiesnelheid testen. Daarnaast was er een fietsenmaker aanwezig die tips geeft over de e-bike en het gebruik daarvan.

Wethouder Jeroen Westendorp: "Dankzij de E-Bike kunnen we langere afstanden en mooiere tochten rijden dan we voorheen deden. Dat is hartstikke belangrijk om fit en gezond te blijven"."Maar wij als gemeente Noordenveld moeten zorgen dat dit veilig kan gebeuren en de fietspaden ook zodanig in te richten. Eigenlijk zouden de fietspaden daarvoor breder moeten worden gemaakt."

Veilig Verkeer Nederland organiseert tijdens deze e-bike-dag een ouderenmarkt. De markt is gratis te bezoeken en opgave is niet nodig. Bezoekers krijgen onder andere meer informatie over veiligheid in het verkeer, fietsverzekeringen, letselschade, ondersteuning bij het ouder worden en welzijnsactiviteiten in de buurt. De E-Bike dag duurt nog tot 15 uur.

Foto's© Gretha vd Veen