Tolbert - Van zaterdag 29 juni tot en met zaterdag 6 juli staat Tolbert weer in het teken van de jaarlijkse feestweek, georganiseerd door Stichting Volksvermaken Tolbert. Met behulp van enige commissies en inbreng van sponsoren is het weer mogelijk geworden een feestweek voor het dorp Tolbert en de wijde regio neer te zetten.

Alweer vele jaren is Stichting Volksvermaken Tolbert actief en als één van de hoogtepunten ervaart men het organiseren van de jaarlijkse feestweek in Tolbert. Een feestweek, zo vindt het bestuur, moet veel variatie in zich hebben en gericht zijn op alle lagen van de bevolking. Jong en oud moeten er elementen in aantreffen die zij weten te waarderen en van kunnen genieten. Deze even simpele als doeltreffende stelling van Volksvermaken maakt dat ze er jaarlijks in slagen dit op meer dan uitstekende wijze te realiseren. Niet alleen de feestweek wordt aangestuurd door Stichting Volksvermaken Tolbert. Het gehele jaar door zijn ze actief en organiseren onder andere de activiteiten met Pasen als het eierengooien, de Sinterklaas Intocht en de overdekte kerstmarkt. De activiteiten die het zeer actieve en diverse bestuur organiseert zijn een niet meer weg te denken factor in het wel en wee van Tolbert en wijde regio.

Actief, creatief en gezellig

Traditionele en bewezen topactiviteiten, aangevuld met nieuwe en zeer verrassende activiteiten. Traditionele hoogtepunten zijn onder meer het ringsteken met aanspanningen, het buikschuiven, de altijd zeer druk bezochte jaarmarkt/braderie op de woensdag met de artiestenparade na afloop, de kindermiddag, de brommertoertocht en het altijd daverende slotfeest.
Een nieuw element dit jaar is de skelterrace op donderdag 4 juli en na een groot succes vorig jaar nu ook weer de auto oriëntatie tocht en de erotische bingo voor vrouwen. Kortom een feestweek die elk jaar weer bezocht door honderden mensen uit Tolbert als ook uit de wijde regio.

De feestweek start op zaterdag 29 juni om 17.00 uur bij de Rodenburghal met het beachvolleybal dat georganiseerd wordt door Fitclub Rodenburg.
Op zondag 30 juni is er voor de jeugd om 14.30 uur het traditionele buikschuiven en aansluitend om 16.00 uur begint de succesvolle dorpsbarbecue op het terras bij de CazemierBoerderij met live muziek van Melissa en Zweitse Smilda. Men krijgt voor € 10,-- per persoon een heerlijk vleespakket, 2 consumpties, sausjes, salades en stokbrood. Kinderen t/m 12 jaar betalen voor dit alles € 3,50. Men kan zich t/m donderdag 27 juni opgeven bij de slagerij die dit mede mogelijk maakt, namelijk MeatPoint in Tolbert. Het bestuur hoopt natuurlijk op mooi weer en een hoop deelname. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd en dit is natuurlijk een leuke gelegenheid om bij te kletsen of om nieuwe mensen te leren kennen.

Een ander terugkerend element is de zeskamp, dit jaar vanaf 16.00 uur op zaterdag 6 juli bij de CazemierBoerderij, waar diverse teams uit Tolbert en omstreken strijden om de eeuwig durende roem en de wisselbeker. Teams bestaan uit 6 spelers en een coach en kunnen zich opgeven via info@volksvermakentolbert.nl.

Ook worden er voor de basisschool kinderen diverse activiteiten georganiseerd. Op woensdag 3 juli is er bij de CazemierBoerderij van 14-16 uur een kindermiddag. Hier kan weer geplakt en geknutseld worden. Verder is er ‘s middags een vrijmarkt buiten bij de CazemierBoerderij tijdens de jaarmarkt op woensdag 3 juli. Kinderen mogen alles verkopen wat ze maar willen. Ook kunnen ze muziek maken of een spelletje doen. Alles wat wordt verdiend is voor de eigen spaarpot.
Op zaterdagmorgen 6 juli vanaf 10.00 uur vertrekt er vanaf de manege een huifkar met hopelijk heel veel jeugdige vissers. We gaan vissen in het Wolddiep in Boerakker. Opgave kan t/m 3 juli via info@volksvermakentolbert.nl. Geef ook even aan of je zelf wel of geen hengel hebt. Als je geen hengel hebt zorgt volksvermaken voor een hengel. Na inspanning volgt ontspanning, want na afloop staat de patat gereed in de kantine van de manege. Kosten voor de viswedstrijd is € 2,50.

De feestweek eindigt dit jaar met het Tolberter meezingfeest. Op zaterdag 6 juli vanaf 21.00 uur zullen in samenwerking met Radio NL de artiesten René Karst, Kimberly, Hessel & Ineke, Burdy, Lytse Hille en Jelle B. er een groot feest van maken.
Voor € 7,50 (voorverkoop) en € 10,00 (aan de deur) per persoon mag iedereen naar binnen in de grote zaal van De Postwagen. De kaarten zijn te koop bij Fifty-Fity en Hair&Beauty in Tolbert en Primera aan de Bosweg in Leek.

De Feestweek Tolbert kenmerkt zich al jaren door de prima sfeer en heel veel gezelligheid. Van heinde en verre komt men de feestweek met een bezoek vereren en zelfs vakanties worden er op afgestemd. Kenmerkend is eveneens dat juist in deze periode van de feestweek emigranten uit verre landen hun Tolberter roots weer even opzoeken. Kortom een groot feest voor iedereen, de inwoners van Tolbert, maar zeker ook voor duizenden mensen uit de regio. Een feestweek derhalve die men bezocht moet hebben. Het is weer mogelijk van 29 juni tot en met 6 juli in één van de leukste dorpen van het Westerkwartier, Tolbert! Laat de gelegenheid niet voorbij gaan!

Kijk voor het volledig programma op www.volksvermakentolbert.nl