Glimmen - Doelpunten van Joppe van Leeuwen, strafschop, en David Kruizinga waren pinkstermaandag op het knusse veld van vv Glimmen tegen Veendam 1894 niet voldoende om het 2e klasse schap veilig te stellen.

Bij rust al leidden de geel/zwarten door goals van Wolthuis, Yilmaz en Kolder, strafschop, met 3 – 0.

Aan strijdlust ontbrak het niet bij de mannen van trainer Henk Veenhof en in de 58e minuut scoorden de blauwhemden de aansluitingstreffer door Joppe van Leeuwen. Alle hoop vervloog evenwel al weer toen kort hierop de Jonge de Damsters een 4 – 1 voorsprong bezorgde.

Dat David Kruizinga enkele minuten voor tijd nog de 4 – 2 op het bord bracht, was louter van statistische waarde, zodat aan degradatie naar de 3e klas geen ontkomen meer was. De mannen uit het Hopbeldorp streden voor wat ze waard waren, maar het scorend vermogen was helaas, net als in de gehele competitie, ook deze wedstrijd te gering. Uithuilen en opnieuw beginnen is derhalve het devies. Tekst/foto's© Roel Lubbers