Nieuw-Roden - Het is Martin vd Meulen uit Roden gelukt! 36 uur darten voor een heel goed doel, KWF... voor zijn eigen grootste doel, zijn vrouw Idalyne die 15 maart overleed aan deze rotziekte.

De laatste 10 minuten speelt hij een potje tegen Tjerk, de eigenaar van de Kastelein in Nieuw Roden. Martin wint deze pot. Symbolisch kust hij naar de hemel, naar zijn vrouw, ze heeft ongetwijfeld mee gekeken en zal trots op m zijn. Hij gooit zijn pijlen op de grond. Huilend valt hij in de armen van zijn dochter en zoon.

Wat een prestatie. Hoe voel je je na 36 uur darten? "Ik voel ontlading," vertelt Martin. "Vanmorgen tussen 5 en 7 had ik even een dip, maar ik bleef doorgaan. Ik hoop dat mijn hoofd nu rust heeft, dat ik nu normaal kan slapen, dat ik haar niet meer hoor schreeuwen van de pijn." Ga je straks meteen slapen? " Nee joh, ik zit nog vol adrenaline, ik ga straks nog even voetbal kijken denk ik, Nederland he.
Trouwens de opbrengst van zaterdag en zondag was iets meer als 550 euro en in totaal zit ik bijna aan de 1700 in totaal. Er kan nog tot aanstaande zaterdag gedoneerd worden dus het exacte bedrag is nog niet bekend, maar ik ben heel tevreden. Doneren kan via "donateurs 12 oktober komt er een vervolg op dit darttoernooi, want er waren 12 afzeggingen. Deze datum is ook weer een bijzondere dag, zijn eigen verjaardag en wel zijn 50e. Daarover houden wij u zeker op de hoogte.
Foto's/video Coby van Zanten en Rianne Huiting