Op het eigen sportpark Oranje wisten de mannen van Hilko, Erik en interim-trainer Mark Be Quick 1887 3 te verslaan.

Onder barre weersomstandigheden werd de wedstrijd afgetrapt door de gasten. Met de harde wind en vele regen beloofde het bij voorbaat al een hevige strijd te worden.

Gelegenheidsgrensrechter Lars Roede had het zwaar in zijn flexibele spijkebroek en had grote spijt van zijn keuze om de vlag te hanteren.

ONR probeerde voetballend de weg naar voren te vinden, maar slaagde hierniet altijd in. Daarentegen had Be Quick ook niets in te brengen.

ONR kwam wel op achterstand. Een lange bal werd niet goed verwerkt achterin en de spits van Be Quick had vrije doorgang naar Gerjan 'de Ger!' Roorda. Gerjan zat er nog dichtbij maar kon niet voorkomen dat de Bal tegen de touwen verdween.

ONR ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Door hard werken en bij vlagen flitsende aanvallen werd Be Quick achteruit gedwongen. Vlak voor rust kreeg 'het andere oranje' loon naar werken. Na een goede aanval aan de linkerflank werd Daan Vrielink de diepte ingestuurd en liep het 16-metergebied in. We overdrijven niet als we zeggen dat Vrielink blij mag zijn dat zijn enkel niet gebroken is. Met een onbesuisde sliding werd zijn weg naar glorie en de 1-1 bruut onderbroken. De verkregen strafschop werd vervolgens gedecideerd door Koen van Os binnen geschoten, 1-1.

In de rust werden een aantal tactische omzettingen gedaan. Jasper de Jong werd vervangen door Hilbert Gunnink terwijl Rik Venema werd vervangen door Rik Nijhof.

De tweede helft getoonde eenzelfde spelbeeld als de de eerste. ONR was de betere ploeg, maar ook Be Quick deelde een aantal plaagstoten uit. ONR knokte voor elke meter en zag een grote kans gemist worden door Vrielink. Zijn schot vanaf enkele meters voor de goal verdween pardoes over het vangnet heen.

Wel kwam ONR op een verdiende voorsprong. Na een een puntgave voorzet van Koen van Os wist Vrielink zijn gemiste kans goed te maken en de 2-1 binnen te schieten.

ONR leek zich hiermee te plaatsen voor de roemruchte finale. Helaas was niets minder waar. 10 minuten voor tijd kregen de gasten een penalty die werd verzilverd, 2-2. Na 90 minuten blies de scheidsrechter op zijn fluit en gingen beide ploegen de verlenging in.

Overigens onze complimenten voor de desbetreffdende leidsman die een uitmuntende partij floot. Na de 1 helft, 2e helft en beide helften van de verlengingen plakte hij er nog een 5e helft aan vast in de kantine.

Terug in de wedstrijd was de verlenging inmiddels begonnen. Een fysieke slijtageslag werd door menig speler begroet met kramp. Het voetbal werd ingeruild voor duelkracht. Het publiek kon het niet aanzien door de spanning.

Gelukkig voor eenieder die ONR een warm hart toedraagt, trok ONR 2 aan het langste eind. In de tweede helft van de verlening was het de teruggekeerde Frank Langeveld die de bevrijdende derde treffer wist te maken. Na een sublieme solo in de 16 maakte hij zichzelf vrij en wist de bal koelbloedig binnen te werken.

Deze treffer betekende de genadeklap voor de gasten uit Groningen. De strijdlust vloeiden uit de benen van de Groningers en de hoop werd langzamerhand ingeruild voor berusting. De doodsteek werd uitgedeeld door wederom Daan Vrielink. Na een een puike steekpass van Rik Nijhof kom Vrielink alleen op de keeper af. Vrielink faalde niet en tekende voor de 4-2.

Enkele minuten na de 4-2 floot de leidsman af, wat een vreugde uitbarsting inluidde. ONR mag zich opmaken voor een finale tegen Pelikaan S 2. De winnaar van dit onderonsje promoveert naar de reserve 2e klasse!