Roden – Het spande er tot het einde aan toe om, wie gaat er vandoor met de DitisRoden Gouden Schoen. Uiteindelijk wist Enrico Wardenier, de spits van vv Roden, 27 keer het doel te vinden, net eentje meer dan zijn teamgenoot Robin van der Tuin. Op de derde plek eindigde Wilco Drent van vv Nieuw Roden met 24 doelpunten.

Enrico haalde voor de laatste wedstrijd nog een grap uit door te zeggen dat hij geschorst was, zo dachten zijn tegenstanders nog kans te kunnen maken. “Moet kunnen toch zoiets”, grapt hij.

Onze burgemeester Klaas Smid, die ook vaak langs de zijlijn te vinden is, was net als vorig jaar maar al te graag bereid om ‘De Gouden Schoen trofee’ wederom uit te reiken. Nu staat er een paar op de schouw. Volgend jaar de 3e erbij? “Ik heb het vorig jaar beloofd en waar gemaakt, maar voor volgend jaar kan ik niets beloven. We moeten eerst zorgen dat we in de 1e klasse blijven. Doelpunten maken zal in deze klasse iets moeilijker zijn”. Hoe mooi zou het zijn om net als in het veld een hattrick als topscorer te maken.

Blijft hij wel bij vv Roden? “Ik heb nog geen telefoontjes gehad. Maar zou zeer vereerd zijn uiteraard. Mijn voorkeur gaat uit naar de Harkemase Boys, daar kwam ik als klein kind al. Die sfeer daar was zo indrukwekkend. Oude mannetjes langs de zijlijn klappen met hun klompen, fantastisch. Maar ik zit bij vv Roden ook prima op mijn plek hoor. Ondertussen ben ik van baan veranderd, na het oberen bij Het Wapen van Drenthe met tot vaak avonds laat werken, werk ik nu bij De Krant met
normale werktijden. Dat past beter bij de trainingstijden en zoals de meesten al wel weten verwachten Marianne Hagenauw en ik een kleine”. Dat hun kindje sportief wordt kan bijna niet anders. Marianne heeft altijd op hoog niveau atletiek gedaan en beide families hebben een sportieve achtergrond.

Enrico van harte gefeliciteerd namens het team van DitisRoden. Succes voor komend seizoen met weer mooie wedstrijden om naar te kijken. De Gouden Schoen weer in de doos en een prachtig boeket beschikbaar gesteld door onze adverteerder ‘De Appelbloesem’ aan de Kanaalstraat onder de arm gaat Enrico huiswaarts. De 2e gouden schoen staat te pronken op de schouw!
Tekst Coby van Zanten©