NORG - Mooie samenwerking tussen Boeren Businessclub en gemeente. Op 13 juni geeft wethouder Jeroen Westendorp om 9.00 uur op de Brink in Norg het officiƫle startsein voor het plaatsen van nieuwe banken, picknicktafels en afvalbakken. Van bestaande banken worden waar nodig de zittingen en rugleuningen vervangen. Eerst is het zuidelijk deel van het buitengebied van de gemeente Noordenveld aan de beurt voor nieuw buitenmeubilair. Later volgt de rest van de gemeente.

Mooie samenwerking
Het project is een mooi voorbeeld van participatie. Het is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen gemeente en inwoners. De Boeren Businessclub Norg (BBN) is de participant in het bankenproject. Zij levert mankracht en stelt materiaal beschikbaar voor het plaatsen van de banken. Robuust Eiken Veenhuizen is als leverancier nauw betrokken bij het project en heeft aangegeven ook mankracht beschikbaar te stellen voor het plaatsen van de meubelen. Tijdens een eerdere bijeenkomst konden inwoners meedenken in het project en over de locaties van de banken. Inwoners die het leuk vinden om in de uitvoering te helpen, kunnen dit laten weten aan de BBN.

Kwaliteit toevoegen aan het buitengebied
De nieuwe banken van duurzaam eikenhout zijn een visitekaartje voor de gemeente. Bezoekers van het buitengebied kunnen even rustig zitten en genieten van de omgeving, de natuur en het landschap dat Noordenveld biedt.