De stichting Groningen Swim Challenge organiseert voor het 6e jaar een fantastische zwemestafette van Zoutkamp naar hartje stad Groningen een afstand van 35 kilometer. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een Challenge. Deelnemers gaan echter niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen als team ook een flink bedrag op voor het goede doel. Net als vorige edities zal zaterdag 31 augustus 2019! weer voor het UMCG Kanker Researchfonds worden gezwommen.
Dit jaar zal de zesde editie van de Swim Challenge wederom in Zoutkamp starten. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zullen ruim 30 teams en in totaal honderdtachtig deelnemers in estafettevorm de 35 kilometer tot de Oosterhaven in Groningen zwemmend volbrengen. In de praktijk zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer.
Dit jaar doen uit Roden voor de tweede keer zwemteam Kort door de Bocht mee aan dit geweldige evenement, Ettie Bos, Yvon van Diemen, Gerard Jan Booij, Henk-Jan Hofman en oud Roner Ferdi Hendriks doen deze 6e editie mee. Het team wordt compleet gemaakt door Marieke v/d Pers uit Oldehove.
Team Kort door de Bocht is vanaf mei in training om deze klus in eind augustus te klaren, vaak wordt er getraind in het 50 meter bad van zwemkasteel Nienoord. Vanaf juni wordt er onder anderen ook getraind in open water, het Leekstermeer is een favoriete trainingslocatie. Ook wordt er getraind bij Electra en bij Garnwerd aan Zee.
Als mensen ons willen sponsoren dat zou dat geweldig zijn, dit kan eenvoudig ga naar de website van de Groningen Swim Challenge te gaan. Zoek team Kort door de bocht en doneer uw geld, dit kan op naam maar anoniem is ook mogelijk. Of gebruik onderstaande link om rechtstreeks op de pagina van Team Kort door de bocht te komen
www.groningenswimchallenge.nl
Foto's Andre Brasse