Eind maart heeft het Muziekcentrum Noordenveld naar zowel de buurt als Roden (https://forms.gle/tqKt2iUDDM1hhvfd7) een enquête gedaan om te peilen hoe men het Muziekcentrum ervaart.


In de enquête is gevraagd naar een cijfer. Bijzonder is te zien dat de buurt een dikke 8 gaf en de inwoners van Roden een ruime 7.5.


 


Opvallende reacties


Opvallende opmerkingen waren dat de buurt graag een zomerconcert zou willen in de wijk. Natuurlijk gaat de stichting hier niet over, maar hebben wij het doorgegeven aan de verenigingen.


Ook was het goed om van de buurt te horen dat er erg gewaardeerd wordt dat de stichting hen betrekt bij wat er gebeurd. En de beheerster (Sandra) van het Akkoord wordt ook geroemd om haar inzet voor de groepen op maandag en vrijdagavond.


Wat bijna niemand wist was dat de Stichting zonder subsidie draait. 75% vond dit niet logisch. Door de goede bezetting is het alleen niet nodig om subsidie te ontvangen. En dus draait de Stichting zonder subsidie.


 


Huurders


Dat Muziekvereniging Noordenveld en het Popkoor Puur elke week hun repetitie houden in het Muziekcentrum wist bijna iedereen. Bij ruim 15% van de personen die de enquête invulde, leefde het idee dat ook de andere muziekvereniging van Roden hun wekelijkse repetitie houdt.


 


AED + reanimatie.


Ook wist van de buurt bijna niemand dat er een AED in het gebouw aanwezig is. Echter zijn er in de buurt niet veel mensen die een AED kunnen bedienen of kunnen reanimeren. Daarom gaat de Stichting, via een erkende opleider, organiseren dat er een cursus gegeven gaat worden. Buurtbewoners en leden van verenigingen die huren kunnen hiervan gratis gebruik maken als ze zich opgeven via het mailadres aanmelden@muziekcentrumnoordenveld.nl