Zondag 2 juni werden bij Golfclub Holthuizen de eerste clubkampioenschappen van 2019 gespeeld. We trapten af met de foursomes, een strokeplay wedstrijd voor teams van respectievelijk 2 dames of 2 heren. Bij deze spelvorm spelen de partners om-en-om de bal, totdat is uitgeholed.
Om 10 uur mochten de eerste koppels al aantreden, en zij hadden als voordeel dat het op dat moment nog redelijk koel was, iets waarvan latere flights helaas niet konden profiteren. Want het werd een zinderende 29 graden. Gelukkig stond er wel een verkoelend windje, maar daarmee werden de ballen dan wel weer weggeblazen naar soms minder fortuinlijke liggingen.
Zo’n 4 uur na vertrek kwamen de eerste flights weer binnen. Ze werden onthaald op het terras met een heerlijke door Harrie en Ali van der Es verzorgde borrelhap. Dat daarbij de dorstige kelen goed gesmeerd moesten worden sprak voor zich…bier, fris, wijn, als het maar veel was. Want je lichaam schreeuwt om vocht na zo’n langdurige sportieve prestatie in de zon.
De flight van Sjon Troudes en Jeroen Hulshoff (beiden uit Roden) noteerde een prachtige score van 84 slagen. Dit bleek precies dezelfde score als waarmee Harry Oolders (Roden) en Berend Thijs binnenkwamen. De beslissing moest vallen op de 19e hole, alwaar Berend Thijs met een onwaarschijnlijk lange putt de bal in de hole liet rollen. De winst ging dus naar het koppel Oolders/Thijs, terwijl het team Troudes/Hulshoff genoegen moesten nemen met een 2e plaats.
Bij de dames was het minder spannend. Annemarie Smith en Anne-Marie van Dijken (beiden uit Roden) waren met overmacht de sterksten, met een score van 95 slagen. Op grote afstand volgden de teams van Corrie van Wijk met Lon van der Heide en het team Jitske Pranger/Ietje Veldman met elk 108 slagen, en een gedeeld 2e prijs.
Na de prijsuitreiking bleef het nog lang gezellig op het terras van Golfclub Holthuizen.