Sappemeer - Nieuw-Roden is zondag tegen een onnodige nederlaag opgelopen in Sappemeer tegen HSC. HSC die al een periodetitel heeft behaald en plaats 3 in beslag neemt, had het moeilijk tegen Nieuw-Roden. Nieuw-Roden die het betere van het spel had scoorde al na 5 minuten de 0-1 voorsprong. Wilco Drent schoot de bal van zo'n 12 meter snoeihard in het dak van het doel van de Groningers. Nieuw-Roden kon er maar 20 minuten van genieten, want Jord Blokker wist uit het niets de gelijkmaker te scoren. Direct na de aftrap heroverde Dennis Matulessy de bal en speelde de bal zo'n 50 meter diagonaal richting Wilco Drent. Deze maakte de kans fortuinlijk af en hiermee stond Nieuw-Roden weer op een verdiende 1-2 voorsprong. Zo gingen beiden ploegen ook de rust in.

Nieuw-Roden had het niet echt moeilijk in Sappemeer. Totdat Jord Blokker ver buiten de 16 meter werd geblokt door Frank Boksenbelt en Bobby Coster. Blokker liep een stukje door en liet zich vallen in het strafschopgebied. Scheidsrechter Reints die nog onderweg was vanaf de middencirkel wees resoluut naar de penaltystip. Roy Jansen schoot de zeer dubieuze penalty binnen en zo stond het tegen verhouding in 2-2. Dit was ook meteen het kantelpunt van de wedstrijd. Nieuw-Roden verloor het overwicht op het veld en kreeg 5 minuten later meteen weer een domper te verwerken, toen wederom Jord Blokker de bal achter Femko de Vries schoot. Nieuw-Roden was niet meer bij machte om zich erover heen te zetten en verloor hierdoor onnodig de wedstrijd.

Volgende week zondag speelt Nieuw-Roden de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Muntendam. Bij winst van Nieuw-Roden moet Muntendam play-offs spelen om degradatie te voorkomen. Amacitia VMC is inmiddels gedegradeerd en Kwiek Hoogezand is al genoodzaakt om play-offs te spelen. Nieuw-Roden eindigt in de subtop en speelt wederom 3e klasse volgend seizoen.
Zondag start de wedstrijd om 14.00 uur en na afloop zal DJ Bert het seizoen in stijl afsluiten. Verslag/Foto's Noordenveld Inside